Τσίπρας & Ρασπούτιν – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Έχουμε «μιλήσει» επανειλημμένως για το πόσο γελοίο και διχαστικό ήταν το επιχείρημα – σύνθημα περί του ηθικού πλεονεκτήματος που δήθεν διέθετε και διαθέτει η Αριστερά. Όμως ακόμη κι αν υπήρχε αυτό καταρρίφτηκε παταγωδώς κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο λόγω των τερατωδών ψεμάτων και θλιβερών μεθοδεύσεων που χρησιμοποίησε για να ανέλθει στην εξουσία αλλά εν συνεχεία και από το ύφος –ήθος και τρόπο νομής της εξουσίας. Τόσο σε κομματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο στελεχών.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τα σκεφτόμουν αυτά ενώ ετοιμαζόμουν να καταθέσω κάποιες σκέψεις μετά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου της υπόθεσης Novartis. Όπου ο περιβόητος Ρασπούτιν κατά τα φαινόμενα θ’ αποκτήσει συντροφιά στο κατηγορητήριο. Ίσως και με δημοσιογράφους που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού και κάποτε  προανήγγειλαν διώξεις και δημοσίευαν απόρρητα έγγραφα! Αυτά όμως θα τα δούμε, αφού δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η ιστορία να μη φτάσει σε Ειδικό Δικαστήριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν, πήγε στη Βουλή και με το γνωστό ύφος του ειδήμονα προέβλεψε ότι η υπόθεση θα καταλήξει σε  «τραγωδία» με… πενιχρά αποτελέσματα!

Καταλαβαίνετε; Έχουν καταθέσει τόσοι και τόσοι εν ενεργεία ανώτατοι δικαστικοί για τις μεθοδεύσεις Παπαγγελόπουλου μα ο Αλέξης Τσίπρας περί άλλων τυρβάζει. Στήθηκαν δέκα κάλπες στη Βουλή από την κυβέρνησή του σε ένα πρωτοφανές επικοινωνιακό σώου με σαφή στόχευση κι ο ίδιος κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση για… σκευωρία! Υπήρξε εξευτελισμός κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων με μαρτυρίες κουκουλοφόρων του τύπου «άκουσα», «έμαθα», «μου είπαν», « η αγορά λέει…», αλλά …φταίει ο… Μητσοτάκης! Που όπως είπε ο Τσίπρας στη Βουλή, τον «έσυρε» σε προανακριτική ο Σαμαράς και… η ακραία συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας!!!

Αλήθεια, πόσα θέλει για να μας αποτρελάνει ο Αλέξης Τσίπρας; Μιλάει για ακραία συνιστώσα και χαρακτηρίζει τέτοιον τον Σαμαρά όταν ο ίδιος καλύπτει τον κάθε τραμπούκο, κάνει διακοπές μαζί του και χαϊδεύει τους μολοτοφόρους ερυθροτραμπούκους αναρωτώμενος –δήθεν αθώα- τι κακό έχουν οι μολότοφ…

Έχω την αίσθηση ότι η υπόθεση Novartis θα εξελιχθεί σε λαιμητόμο για τον ΣΥΡΙΖΑ και το κορυφαίο κύκνειο άσμα του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς!

Είναι και κάτι ακόμη. Στην υπόθεση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δεξιά συνιστώσα του (λέγονται και φίλοι Πάκη, πέριξ της εφημερίδας «Δημοκρατία») θα επιθυμούσαν να δουν στο κατηγορητήριο, ίσως και στο Ειδικό Δικαστήριο και τον Αλέξη Τσίπρα. Για να τον καταστήσουν «διωκόμενο ήρωα» και να συσπειρώσουν πέριξ του τους πάντες.

Η αλήθεια είναι ότι όσο κι αν δεν είναι δυνατόν να μη γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας τις μεθοδεύσεις Παπαγγελόπουλου ΔΕΝ υπάρχουν επαρκή στοιχεία παραπομπής. Και χωρίς επαρκή και ατράνταχτα στοιχεία δεν παραπέμπεται ένας πρώην πρωθυπουργός.

Κάτι τελευταίο: Είναι απορίας άξιο ότι ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ζητά βοήθεια κορυφαίων επιχειρηματικών κύκλων για ν’ αλώσει την Κεντροαριστερά, στηρίζει τελικά τον Παπαγγελόπουλο και την Δεξιά συνιστώσα… Περί αυτής της απορίας όμως ας απαντήσουν από την Κουμουνδούρου…