«Τσίπρα θεέ, κράτα την ΠΑΕ»! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά μια εβδομάδα μετά την απρόσμενη σε μέγεθος νίκη της ΝΔ και την ηχηρή πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, από το στρατόπεδο της Κουμουνδούρου ακούγονται απίστευτα πράγματα και πολλές αρλούμπες. Αφήστε που ήδη μαίνεται Αριστερός εμφύλιος ανάμεσα σε στελέχη, ακόμη και πρώτης γραμμής, όπως οι Νίκος Παππάς και Ρένα Δούρου εναντίον του Παπαδημούλη.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μετά το αρχικό κοκκάλωμα, την παγωμάρα που δημιούργησε το αποτέλεσμα της κάλπης και το double score, είπαν να κάνουν ενδοσκόπηση. Είπαν να κάνουν ΚΕ, ειδοποιήθηκαν όλοι σε όλη την Ελλάδα… αλλά αλίμονο! Οι άνθρωποι που ήθελαν να κυβερνήσουν αντί του Μητσοτάκη, είχαν ξεχάσει να κλείσουν αίθουσα στο ξενοδοχείο κι η ενδοσκόπηση αναβλήθηκε για την επόμενη ημέρα…

Εν των μεταξύ ο Τσίπρας μας είχε πει ότι φταίει η απλή αναλογική για το αποτέλεσμα, Και το ΠαΣοΚ! Προφανώς την ώρα των δηλώσεων δεν θυμήθηκε ότι την απλή αναλογική εκείνος την ψήφισε! Ούτε ότι το ΠαΣοΚ ο ίδιος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον λοιδορούσαν όταν κατάλαβαν ότι δεν θέλει να γίνει υποπόδιό τους. Ταυτοχρόνως, ο καθένας –παλιά μου τέχνη κόσκινο- έλεγε το μακρύ και το κοντά του.  Μέχρι που έβριζαν και την κοινωνία που ψήφισε Μητσοτάκη, ισχυριζόμενοι ότι πάσχει από σύνδρομο Στοκχόλμης! Κάτι από το οποίο προφανώς δεν πάσχουν στον νομό Ροδόπης και  στις φυλακές, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τις μοναδικές πρωτιές του!

Έφτασε λοιπόν η ώρα της ομφαλοσκόπησης. Η ώρα που η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητούσε τα αίτια της συντριβής της 21ης Μαΐου. Όλοι περίμεναν να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο, να γίνουν συζητήσεις επί συζητήσεων –σύνηθες φαινόμενο στην Αριστερά- να λέει ο καθένας τη γνώμη του και άλλα παρόμοια δημοκρατικά.

Όταν μπήκε στην αίθουσα ο αρχηγός που είχε οδηγήσει το κόμμα τους, ξεκίνησε ένα θερμό κι ενθουσιώδες χειροκρότημα, λες κι ήταν ο νικητής Μητσοτάκης  σε συνέδριο της ΝΔ! Τόση χαρά, με χαμόγελο έως πίσω στ’ αυτιά. Όρθιοι, μόνο που δεν πανηγύριζαν φωνάζοντας … «Τσίπρα θεέ κράτα την ΠΑΕ»! Κάθε φορά που έλεγε κάτι ο Τσίπρας, συνήθως ανούσιο, εκείνοι σηκώνονταν πάλι όρθιοι και πανηγύριζαν χαμογελαστοί.

Πριν, είχαν λάβει μια άκρως δημοκρατική απόφαση:  Να μη μιλήσει άλλος, πλην του Τσίπρα. Κι όποιος θέλει να πει κάτι για τα αίτια της ήττας, να στείλει τις απόψεις του γραπτώς…  Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εμένα μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα του αγαπητού Κιμ, να χαμογελάει σαρκαστικά.

Το έχετε ακούσει άλλη φορά; Συνεδρίαση της ΚΕ δια υπομνημάτων ή εκθέσεων ιδεών;

Όμως, Η αλήθεια είναι ότι μ’ αυτή την κίνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε τον δημοκρατικό σταλινισμό και προσχώρησε στο νέο παγκόσμιο ιδεολογικό αφήγημα που ονομάζεται…  υπομνηματικός συγκεντρωτισμός  ή αλλιώς … το δικό σου το υπόμνημα στηρίζει το οικοδόμημα…

Πάντως, η δημοκρατία ενισχύεται στην Κουμουνδούρου, αφού ανακοινώθηκε επισήμως ότι στη νέα εκλογική αναμέτρηση, θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος από την ηγεσία για το ποια στελέχη θα εκπροσωπούν το κόμμα και για αυτό η Κουμουνδούρου θα ορίζει και θα δίνει άδεια για συμμετοχή σε εμφανίσεις και συνεντεύξεις στα ΜΜΕ ώστε να διασφαλισθεί ότι «θα μιλάνε μόνο οι σοβαροί και όσοι εμπνέουν εμπιστοσύνη»!!!

Μιλάμε για ολοκληρωτικό Αριστερό vertigo!

Σαν και του Ανδρουλάκη, που ανέφερε ότι δεν θα στηρίξει κυβέρνηση Μητσοτάκη, ακόμη κι αν διαθέτει 149 βουλευτές. Τι σημαίνει αυτό; Νέες περιπέτειες, ακυβερνησία και … νέες εκλογές…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 28 Μαΐου 2023
Επόμενο άρθροΒουλγαρία – ΒΤΑ: Η Βουλγαρία έχει το υψηλότερο ποσοστό γυναικών στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής &ι Επικοινωνιών της ΕΕ
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.