«Τσίμπησαν» οι τιμές στα καύσιμα – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Στην άνοδο των μηνιαίων δαπανών ενός νοικοκυριού έχουν συμβάλει και τα καύσιμα, καθώς παρατηρούνται σημαντικές αυξήσεις στις τιμές που πουλάνε τα πρατήρια από τις αρχές του χρόνου.

Δημήτρης Χριστούλιας
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο μέσος όρος τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στις αρχές του χρόνου ήταν στο 1,43 ευρώ ανά λίτρο και στο τέλος Μαρτίου στο 1,60 ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας αύξηση 17 λεπτά του ευρώ και σε ποσοστό 11,8%.

Αντίστοιχα το πετρέλαιο κίνησης πωλείται προς 1,32 ευρώ το λίτρο, από 1,16 ευρώ στις αρχές του έτους, με την τιμή του να έχει αυξηθεί κατά 16 λεπτά του ευρώ, ήτοι σε ποσοστό 13,8%.

Σημαντική είναι η αύξηση και στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης καθώς στο ίδιο διάστημα αυξήθηκε στα 96 λεπτά του ευρώ από 85 στις αρχές του χρόνου με την άνοδο να φτάνει το 12,9%. Οι μεγαλύτερες τιμές στην αμόλυβδη βενζίνη σημειώνονται στον νομό Κυκλάδων προς 1,81 ευρώ το λίτρο, στον νομό Λέσβου 1,68 ευρώ, στον νομό Ευρυτανίας 1,66 ευρώ και στον νομό Σάμου 1,66 ευρώ το λίτρο. Στην Αττική ο μέσος όρος της αμόλυβδης βενζίνης ανέρχεται στο 1,57 ευρώ το λίτρο και στην Θεσσαλονίκη στο 1,56 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξειδικεύει τις κυρώσεις CAATSA εναντίον της Τουρκίας
Επόμενο άρθροe-Καταναλωτής: Καθημερινή ενημέρωση για τις τιμές σούπερ μάρκετ και διαλειτουργικότητα με άλλες Αρχές
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ