«Τσιμπημένες» οι τιμές των καυσίμων – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Στην άνοδο των μηνιαίων δαπανών ενός νοικοκυριού έχουν συμβάλει και τα καύσιμα, καθώς παρατηρούνται αυξήσεις στις τιμές που πουλάνε τα πρατήρια από τις αρχές του χρόνου. Πρόκειται ωστόσο για άνοδο των τιμών, που αρκετοί θεωρούν ότι είναι παροδική με την κατάσταση να ομαλοποιείται το προσεχές διάστημα.

Δημήτρης Χριστούλιας
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο μέσος όρος τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στις αρχές του χρόνου ήταν στο 1,43 ευρώ ανά λίτρο και στο τέλος Μαρτίου στο 1,60 ευρώ ανά λίτρο, ενώ σήμερα είναι στο 1,63 ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας άνοδο μέσα σε περίπου 6 μήνες κατά 14%.

Αντίστοιχα το πετρέλαιο κίνησης πωλείται προς 1,35 ευρώ το λίτρο, από 1,16 ευρώ στις αρχές του έτους, με την τιμή του να έχει αυξηθεί κατά 19 λεπτά του ευρώ, ήτοι σε ποσοστό 16,4%.

Οι μεγαλύτερες τιμές στην αμόλυβδη βενζίνη σημειώνονται στον νομό Κυκλάδων προς 1,86 ευρώ το λίτρο, στον νομό Λέσβου και στον νομού Ρεθύμνου 1,70 ευρώ, στον νομό Ευρυτανίας 1,71 ευρώ και στον νομό Σάμου 1,66 ευρώ το λίτρο. Στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη ο μέσος όρος της αμόλυβδης βενζίνης ανέρχεται στο 1,60 ευρώ το λίτρο.

Προηγούμενο άρθροΣτον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο ιερέας που έριξε καυστικό υγρό σε μητροπολίτες και αστυνομικό – Το αγόρασε από το διαδίκτυο, όπως είπε
Επόμενο άρθροΥγεία: Οι χειρουργικές μάσκες προστατεύουν καλά από τον κορονοϊό, αλλά οι πλαστικές προσωπίδες καθόλου
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ