Τους αγρότες της βόρειας Ελλάδα που επλήγησαν από τις θεομηνίες της 10ης Ιουλίου 2019 στηρίζει η Τράπεζα Πειραιώς

H Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε  ότι συνεπής με τη δέσμευσή της για ολοκληρωμένη στήριξη της αγροτικής οικονομίας, στέκεται κοντά στους αγρότες, στους συνεταιρισμούς και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα, των οποίων η παραγωγή ή η λειτουργία επηρεάσθηκε από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή της Χαλκιδικής και άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, την 10η Ιουλίου 2019.

Στο πλαίσιο αυτό, θα εξετάσει άμεσα κάθε αίτημα για παροχή διευκόλυνσης κάθε ενδιαφερόμενου, που διατηρεί ενεργή πιστοδότηση με την Τράπεζα Πειραιώς, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή λύση.

Δικαιούχοι είναι οι αγρότες/κτηνοτρόφοι, αγροτικοί συνεταιρισμοί και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αγροδιατροφικού τομέα των αναφερόμενων περιοχών, που εξαιτίας των πρόσφατων έκτακτων καιρικών φαινομένων υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή του φυτικού/ ζωικού κεφαλαίου ή των εγκαταστάσεών τους.

Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν είναι οι εξής:

-Να είχαν ενήμερα δάνεια στις 30.06.2019

– Να έχουν υποβάλει δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ (για όσους είναι υπόχρεοι ασφάλισης στον εν λόγω φορέα)

Η πρωτοβουλία αυτή της τράπεζας, όπως αναφέρεται, έχει στόχο να συμβάλει άμεσα στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών, που προέκυψαν στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις των ανωτέρω περιοχών, ώστε να είναι σε θέση το συντομότερο δυνατό, να συνεχίσουν την παραγωγική τους διαδικασία και την εύρυθμη λειτουργία τους.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, το δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας και τα στελέχη του θα βρίσκονται στη διάθεση των ενδιαφερομένων για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΤελευταία ημέρα κατάθεσης των δηλώσεων φόρου εισοδήματος σήμερα, υπενθυμίζει η ΑΑΔΕ
Επόμενο άρθροΒουλή: Απ. Βεσυρόπουλος, υφ. Οικονομικών: ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις είναι μόνο η αρχή, η χώρα γυρίζει σελίδα