Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο Φαρμακονήσι

Επικίνδυνους ελιγμούς πραγματοποίησε ο καπετάνιος περιπολικού σκάφους της Τουρκικής Ακτοφυλακής, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, σε ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το περιστατικό συνέβη τις πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας (25/7), στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Φαρμακονησίου. Το περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε με τη διενέργεια επικίνδυνων ελιγμών το ελληνικό σκάφος, που ανήκει στην  Λιμενική Αρχή της Λέρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση στόχου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, καθώς σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής είχε εισέλθει εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις μέσω VHF.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από το περιστατικό δεν υπήρχαν ζημιές ή τραυματισμοί. Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα και οπτικοακουστικό υλικό από το περιστατικό, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΆνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις ανέργων για κατάρτιση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες
Επόμενο άρθροΤ. Θεοδωρικάκος: Η ψηφιακή εφαρμογή για την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό, είναι μεγάλη διευκόλυνση για τους πολίτες και για το έργο της ΕΛΑΣ