Φρέσκο λαχταριστό ψωμί από ειδικά άλευρα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη είναι το ψωμί “Υγείας”, που ζυμώνεται και φουρνίζεται κάθε μέρα στους φούρνους του Αγιολί και πωλείται, στο ολοκαίνουργο Coffee Bakery ORA, Nίκης 15, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το ψωμί υγείας, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.
Πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο λαχταριστό ψωμί, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη που είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες της σειράς B1, Β2 Β3 Β5 Β6 B12, καθώς επίσης και τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία για τον οργανισμό μας, σίδηρο ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο. Επιπρόσθετα αποτελεί και πλούσια πηγή εδώδιμων ινών.
Η κόρα του είναι τραγανή και η ψίχα αφράτη ψίχα. Είναι ιδιαίτερα γευστικό ψωμί λόγω της παρουσίας των επιμέρους συστατικών του αρχικού μείγματος. Επίσης το ψωμί περιέχει ηλιόσπορους, νιφάδες καλαμποκιού, νιφάδες πατάτας, ντομάτα σε σκόνη και βύνη.
Το ψωμί υγείας του Αγιολί, περιέχει άμυλο 14%, επί του συνόλου αμύλου στο τελικό αρτοσκεύασμα και είναι σύμφωνα με τον ισχυρισμό του κανονισμού 430 2/2012 ΕΕ.
Για αντικατάσταση εύπεπτου άμυλου με άπεπτο άμυλο στο γεύμα, συμβάλλει στη μείωση της αύξησης της γλυκόζης στο αίμα μετά το συγκεκριμένο γεύμα, σε συνδυασμό πάντα με μία ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή, καθώς και με έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ο παραπάνω ισχυρισμός δεν είναι δικός μας, τεκμηριώνεται και πιστοποιείται βάσει της κλινικής μελέτης του διαβητολογικού κέντρου «Υγεία».
Τι σημαίνει όμως γλυκαιμικός δείκτης και ποιος ο ρόλος του
Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι μία μέθοδος κατάταξης των τροφίμων που περιέχουν υδατάνθρακες από το 1 μέχρι το 100, σύμφωνα με το ρυθμό αύξησης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, μετά την κατανάλωσή τροφίμων με υδατάνθρακες, που διασπώνται αργά, με αποτέλεσμα τη μείωση της αύξησης της γλυκόζης στο αίμα.
Τρόφιμα Χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη κυμαίνονται στην κλίμακα από το 0-50. Μέτριου γλυκαιμικού δείκτη από το 55 μέχρι το 69 και Υψηλού γλυκαιμικού δείκτη από 70 μέχρι 100.
Έτσι λοιπόν, βλέπουμε ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία μας, προέρχονται από επιστημονικά δεδομένα.
Για εξατομικευμένες συμβουλές βέβαια, θα πρέπει να επικοινωνείτε με το γιατρό ή το διατροφολόγο σας.