Τοποθέτηση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ημαθίας για το θέμα των self-test

Το θέμα των self-test, για τα οποία τόσο πολύ πανηγυρίζει η νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση, αποδεικνύεται ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο, καθώς έσπευσε, δια της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, να κηρύξει έκπτωτη (βλ. σχετ. απόφ. στη Διαύγεια ΑΔΑ: 9ΥΞ046ΜΤΛΒ-Ι05) την εταιρεία που επρόκειτο να προμηθεύσει στο δημόσιο 3 εκατ. self-test και δεν είναι άλλη από τη SWISS MED.

Πρόκειται για μία εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε μόλις προ έξι (6) μηνών από το διαγωνισμό που προκηρύχθηκε παραμονές της μεγάλης εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και ουσιαστικά επρόκειτο για μία εταιρεία φάντασμα, που απασχολεί τα ΜΜΕ, χωρίς καμία σύνδεση με ιατρικές παροχές ή προμήθειες, αλλά ταυτόχρονα με πολλές και περίεργες σχέσεις.

Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει ακόμη φορά την ανικανότητα της Κυβέρνησης και του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση, όπως και κάθε άλλο ζήτημα που απασχολεί την χώρα μας.

Για αυτό, άλλωστε, επέλεξε και πάλι να μετακυλήσει την όποια ευθύνη αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης στους πολίτες μέσω της επιλογής των self- test για τους μαθητές των Λυκείου και τώρα πλέον (από τη Δευτέρα) των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και οσονούπω και του δημοσίου με αυταρχικό, μάλιστα, τρόπο, αφού κατέστησε υποχρεωτικό το self-test επί ποινή προστίμου για εργαζόμενο και εργοδότη ακόμη και με απαγόρευση, στο μέλλον, προσέλευσης στη εργασία για τον εργαζόμενο.

Η υποχρεωτικότητα που κινείται πέρα από τα όρια των διεθνών συνθηκών(Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων Ε.Ε. κ.α.) και των συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, αποτελεί άλλη μία απόδειξη της αυταρχικότητας και αντιδημοκρατικής νοοτροπίας της Κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη.

Πάγιο αίτημα της κοινωνίας και κάθε ενός πολίτη ξεχωριστά είναι τα δωρεάν μαζικά rapid-test από εκπαιδευμένα συνεργεία και, φυσικά, ταυτόχρονα δωρεάν συνταγογράφηση μοριακού τεστ, που αποτελεί και την πλέον ασφαλή, επιστημονικά, μέθοδο διάγνωσης του Covid-19.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση, κωφεύει σε ότι αφορά τους πολίτες και τον λαό, επικαλούμενη οικονομική δυσπραγία, αλλά τείνει ευήκοα ώτα σε ημετέρους επιχειρηματίες, ΜΜΕ, κ.λπ., μοιράζοντας αφειδώς δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις.

Καλούμε, λοιπόν, και πάλι την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην δωρεάν συνταγογράφηση του μοριακού τεστ διάγνωσης του Covid-19 για το σύνολο του πληθυσμού της κοινωνίας, καθώς οι ευθύνες της Κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, αλλά και στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος είναι τεράστιες.

Τομείς Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,
Κινημάτων και Αλληλεγγύης
Τομέας Υγείας

Προηγούμενο άρθροΠ.Κ.Μ: Επίσκεψη Απόστολου Τζιτζικώστα στο έργο σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου Δενδροποτάμου με τον βιολογικό της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ivan Korčok