Το … ξυπνητήρι του Τσίπρα και το «πάρε κόσμε»… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η προχθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «οι εικόνες από τις ΗΠΑ είναι το ξυπνητήρι της ιστορίας» ακούγεται ανατριχιαστική αφού είναι προφανές ότι  θεωρεί  κάτι τέτοιο τις λεηλασίες από συμμορίες, τους εμπρησμούς και τους ξυλοδαρμούς άλλων πολιτών.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είναι αδιανόητη η ελαφρότητα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κι έχω την αίσθηση ότι όσα συμβαίνουν στην Αμερική το μόνο που ξυπνούν στη χώρα μας είναι το 2008 με τις συμμορίες αντιεξουσιαστών και λοιπών κουκουλοφόρων και ερυθροτραμπούκων να καταστρέφουν την Αθήνα και τις περιουσίες πολιτών και τελικά να αφήνουν πίσω τους τέσσερις νεκρούς στη Marfin.

Ξαναλέω: Είναι αδιανόητη τοποθέτηση αφού ουσιαστικά επικροτεί την αυτοδικία και τις λεηλασίες! Μια τοποθέτηση εκτός κάθε ορίου του δημοκρατικού πολιτεύματος και του Δυτικού νομικού πολιτισμού.

Κι από την άλλη, ουδείς μπορεί να κατανοήσει αν αποτελεί σοβαρή πολιτική κίνηση ή μπλακ χιούμορ  η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας προς την κυβέρνηση … αν  σκοπεύει ν’ ακολουθήσει την πολιτική… του ΣΥΡΙΖΑ!!!!

Επιπλέον, ο νοήμων πολίτης δεν μπορεί παρά ν’ αναρωτιέται αν υπάρχει κάποιος εκεί στην Κουμουνδούρου που να μπορεί  να προφυλάσσει τον Αλέξη Τσίπρα από τις συνεχείς γκάφες.  Είναι δυνατόν, επί παραδείγματι,  να συνομιλεί με τους οινοπαραγωγούς, ζητώντας να μειωθεί ο ΦΠΑ στο κρασί και πριν το πράξει να μη του υπενθυμίσουν οι δικοί του ότι ο ίδιος είχε αυξήσει τον ΦΠΑ  από το 13 στο 24%; Με  αποτέλεσμα να τσακίσει πολλούς μικρούς παραγωγούς  υπέρ των μεγάλων και των ξένων πολυεθνικών;

Είναι σαφές ότι οι τεράστιες δημοσκοπικές διαφορές που καταγράφονται εις βάρος του, έχουν δημιουργήσει τεράστιο εκνευρισμό στον Αλέξη Τσίπρα και στο περιβάλλον του. Κι επιχειρούν απέλπιδες προσπάθειες να δείξουν  ότι εξακολουθούν και αναπνέουν στο πολιτικό σκηνικό. Κι ας γνωρίζουν –όπως γνωρίζει κι όλη η κοινωνία πια- ότι ούτε στράτευμα ικανό διαθέτουν, ούτε πυρομαχικά, ούτε αέρα …

Αλήθεια, νομίζει ο Αλέξης Τσίπρας ότι αρκεί να τάζει στους πάντες τα πάντα και να διαλαλεί… πάρε κόσμε για να επανέλθει σε τροχιά εξουσίας; Δεν καταλαβαίνει άραγε ότι οι κινήσεις του τύπου… «Μένουμε όρθιοι» είναι παρωχημένες και μοιάζουν με τα εγκαίνια των μουσαμάδων στο Μετρό της Θεσσαλονίκης;  Δεν κατανοεί ότι με αυτοσχεδιασμούς μόνο ο Πιραντέλο έκανε καριέρα; Δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι χάνει την όποια αξιοπιστία του έχει απομένει κι εξ αυτού μέσα στο κόμμα του περιδιαβαίνουν ασύντακτα ασκέρια με διαφορετικά μπαϊράκια; Του Παππά, του Σκουρλέτη, του Βρούτση, του Φίλη, του Κατρούγκαλου, της νεολαίας κλπ κλπ.

Αλλά, δικά τους τα γένια δικά τους και τα χτένια…