Το ξεχωριστό Καππαδοκικό γλέντι του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος “Ο Βαρασός – “.(Βίντεο-φώτο)

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Ένα μοναδικό Καππαδοκικό και λαϊκό γλέντι διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου για άλλη μια χρονιά, ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος ” Ο Βαρασός” στην αίθουσα δεξιώσεων “Το Κάστρο” στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Ρεπορτάζ: Αγαθούλα Γεωργιάδου

Την εκδήλωση άνοιξαν η κα. Αγνή Ζουρνατζή με τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας θερμά όλους τους παρευρισκόμενους για την σημερινή τους παρουσία και για την συνεχή στήριξη στις πολιτιστικές του δράσεις.

Ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Γεωργιάδης με την σειρά του ευχαρίστησε τον κόσμο, έδωσε τις εγκάρδιες ευχές του για Καλή Χρονιά με υγεία και έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα. Ακόμη ο ίδιος ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά την προσεχή ανέγερση μνημείου προς τιμήν των προγόνων μας και των ιδρυτών του Πλατέος αλλά και τα εγκαίνια του προσφυγικού σπιτιού.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Βουλευτής Ν.Δ κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης και ο Πρόεδρος των Καππαδοκικών Σωματείων κ. Θεοφάνης Ισακίδης περνώντας ο καθένας το δικό του μήνυμα όπως θα δείτε στο βίντεο.

Έπειτα,  η ακούραστη όλα αυτά τα χρόνια προστάτιδα της Καππαδοκικής παράδοσης κα. Μιράντα Μουρβετίδου έδωσε αναμνηστικούς επαίνους και δώρα στους μαθητές και μαθήτριες που είχαν εξαιρετικές επιδόσεις στα σχολικά μαθήματα.

Στην συνέχεια η πίστα γέμισε με τους μικρούς ταλαντούχους χορευτές του Συλλόγου που παρουσίασαν στον κόσμο παραδοσιακούς Καππαδόκικους χορούς με περίσσια ομορφιά και χάρη.

Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πλούσιο και άκρως διασκεδαστικό γλέντι για όλους με τον Βασίλη Κασούλα (ούτι), τον Γιάννη Κασουλάκη (βιολί) και τον Γιάννη Μακεδόνα στο λαϊκό πρόγραμμα…

Το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής Ν.Δ κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ.Παναγιώτης Γκυρίνης, ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Στέφανος Δριστάς, ο Πρόεδρος ΚΕΔΑ κ. Στέφανος Δελιόπουλος, ο Πρόεδρος ΟΠΑΚΟΜ κ. Αθανάσιος Παντόπουλος, η Πρόεδρος Δ.Κ Πλατέος κα. Μάρθα Παντοπούλου, εκπρόσωποι Σωματείων και Πολιτιστικών Συλλόγων και πολύς κόσμος.

Δείτε το βίντεο:

Φωτο: