Το πετρέλαιο «καίει» τους καταναλωτές – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Ντόμινο ανατιμήσεων σε βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης, τρόφιμα, μεταφορές και υπηρεσίες θα προκληθεί εάν συνεχισθεί η εκρηκτική άνοδος του αργού πετρελαίου τύπου μπρεντ εξαιτίας της επίθεσης σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Μέχρι στιγμής αξιοσημείωτες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων δεν έχουν παρατηρηθεί. Η αμόλυβδη πωλείται προς 1 ευρώ και 59 λεπτά, ωστόσο εκφράζονται φόβοι από εκπροσώπους των πρατηριούχων ότι θα αυξηθεί η τιμή κατά 4% και 5% μέχρι το τέλος την εβδομάδα, που σημαίνει ότι θα φτάσει να πωλείται προς 1 ευρώ και 65 λεπτά ενώ σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας όπως στις Κυκλάδες θα προσεγγίσει το 1 ευρώ και 90 λεπτά. Μεγάλο ζητούμενο είναι τι θα γίνει και με το πετρέλαιο θέρμανσης η διάθεση του οποίου ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου.

Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται σχέδιο έτσι ώστε να αυξηθεί το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για ορισμένες πολύ ορεινές περιοχές της χώρας καθώς επίσης και να μπορέσουν να το πάρουν οι δικαιούχοι εντός του 2019.

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να αυξηθεί το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προαναγγέλλοντας εντατικούς ελέγχους, με στόχο να μην υπάρξει αισχροκέρδεια στα καύσιμα.