Το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει μετά τις Ευρωεκλογές τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί καταθέτει ρεαλιστικές προτάσεις για τα προβλήματα των Ελλήνων

Βασικά σημεία από τη συνέντευξή μου στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα

Το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει μετά τις Ευρωεκλογές τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί καταθέτει ρεαλιστικές προτάσεις για τα προβλήματα των Ελλήνων

Για τις δημοσκοπήσεις: Οι δημοσκοπήσεις πρέπει να αξιολογούνται σωστά από αυτούς που κάνουν στρατηγική για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτή την εικόνα της στιγμής και να κατορθώσουν να την αλλάξουν. Αυτό είναι η βασική χρησιμότητα των δημοσκοπήσεων που καταγράφουν σήμερα διαφορές εντός του στατιστικού λάθους.

Για εμάς που έχουμε αγωνιστεί και έχουμε δει το ΠΑΣΟΚ στο 4,6% νομίζω ότι είναι εφικτό να αλλάξουν τα δεδομένα και το ΠΑΣΟΚ να παίξει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για λόγους κυρίως αξιακούς και ουσιαστικούς.

Για την κοινωνική στέγαση και τη Golden Visa: Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που αναδεικνύει σωστά τα θέματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κόσμος. Εμείς αναδείξαμε το μεγάλο πρόβλημα της κοινωνικής στέγης στη χώρα και προτείναμε λύσεις με αποτέλεσμα να οδηγήσουμε την Κυβέρνηση να αλλάξει τον νόμο για την golden visa, ο οποίος χρειάζεται και άλλες βελτιώσεις.

Για την κατάργηση της golden visa όπως είπε και ο Πρόεδρος θα πρέπει να το αξιολογήσουμε βήμα – βήμα. Πρέπει αρχικά να την καταργήσουμε στα μεγάλα αστικά κέντρα και σε περιοχές, όπως οι Κυκλάδες, και παράλληλα να αξιολογήσουμε μέσα από μελέτες τις υπόλοιπες περιοχές.

Για την αισχροκέρδεια των τραπεζών: Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα αφορά τις Τράπεζες όπου αναδείξαμε ως ΠΑΣΟΚ ότι αισχροκερδούν εις βάρος των πολιτών. Φτάσαμε στο σημείο να μας πει ο Υπουργός Ανάπτυξης σε δική μου ερώτηση ότι πρέπει να γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδος Παρατηρητήριο Τιμών για τις Τράπεζες. Οι τράπεζες κέρδισαν 1,4 δις μέσα στο πρώτο ενιάμηνο του 2023. Θα πρέπει να υπάρξει φορολόγηση αυτών των υπερκερδών των Τραπεζών.

Για την ακρίβεια: Τρίτο μεγάλο ζήτημα είναι η ακρίβεια. Το ΠΑΣΟΚ έφερε συγκεκριμένη πρόταση και εκεί που η Κυβέρνηση κρύβει αυτούς που αισχροκερδούν εις βάρος των πολιτών. Εμείς καταθέσαμε τροπολογία που λέει ότι πρέπει να υπάρχει Παρατηρητήριο τιμών και να ξέρει ο πολίτης σε ποιο προϊόν γίνεται η αισχροκέρδεια για να μπορέσει το καταναλωτικό κίνημα να το αντιμετωπίσει.

Το ΠΑΣΟΚ έχει μια αντιμετώπιση σοβαρή σε όλα αυτά τα μεγάλα ζητήματα, αναδεικνύει τα θέματα και καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις. Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε μόνιμα στην αντιπολίτευση αλλά επιθυμούμε μέσα από την εναλλακτική μας πρόταση να γίνουμε Κυβέρνηση.

Για το Ευρωψηφοδέλτιο: Δεν πιστεύω ότι πρέπει να ποινικοποιούμε τις δημοσκοπήσεις. Τις αξιολογούμε και θεωρώ ότι είναι απόλυτα εφικτό να αντιστραφεί το αποτέλεσμα. Έχουμε τις δυνάμεις, έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό, έχουμε μέχρι σήμερα καλύτερο ψηφοδέλτιο από τα άλλα κόμματα σύμφωνα με τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί. Όλες οι μεταγραφές έχουν τις αντιφάσεις τους. Το ουσιαστικό είναι ότι ο καθένας θα αναμετρηθεί με τους πολίτες εάν θα πειστούν ή όχι. Το βασικό είναι οι πολιτικές μας και πως θέλουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη. Θέλουμε την Ευρώπη που υπάρχει σήμερα όπου το συντηρητικό κόμμα είναι πλειοψηφία; Θέλουμε μια διαφορετική Ευρώπη με Ευρωστρατό για να μην πληρώνουν τα κράτη όπως η Ελλάδα τεράστια ποσά σε εξοπλισμούς. Ουσιαστικά υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές τις οποίες πρέπει να τις δούμε και να τις συζητήσουμε. Το ερώτημα είναι ποιόν θέλετε να αντιμετωπίσει τη ΝΔ με όρους σοβαρότητας και ουσίας και όχι επικοινωνίας; Το ΠΑΣΟΚ μόνο μπορεί να το πράξει.

Προηγούμενο άρθροΑυγενάκης προς κόμματα: Ελάτε να δουλέψουμε μαζί προς όφελος των αγροτών μας!-
Επόμενο άρθροΕισαγωγική Τοποθέτηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη