Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Κάσου

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΑΓΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ «ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ»

Η ηρωική νήσος Κάσος (όπως άλλωστε και πληθώρα, κυρίως μικρών, νησιών της χώρα μας) αντιμετωπίζει διαχρονικά σοβαρά προβλήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσής της με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Εδώ δε και πάνω από μία εβδομάδα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού από και προς Πειραιά, Κρήτη, Κάρπαθο και Ρόδο από το πλοίο το οποίο έχει αναλάβει την εξυπηρέτηση των εν λόγω δρομολογίων με σύναψη σύμβασης δημόσιας υπηρεσίας έναντι μισθώματος, με δυσμενείς συνέπειες τόσο στην επιβατική προσβασιμότητα και την τροφοδοσία και εφοδιασμό του νησιού, ακόμη και με ήδη πρώτης ανάγκης, όσο και στην τουριστική δραστηριότητα και την οικονομία του νησιού.

Παρά τις έγκαιρες και επανειλημμένες εκκλήσεις της τοπικής κοινωνίας προς την κυβέρνηση για άμεση επίλυση του προβλήματος και παρά την κατάθεση δίκαιων αιτημάτων και συγκεκριμένων προτάσεων, δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη καμία ουσιαστική ανταπόκριση από την κυβέρνηση της Ν.Δ. διακινδυνεύοντας την εδαφική και οικονομική συνοχή του νησιού καθώς και τις προοπτικές εκμετάλλευσης της τουριστικής δραστηριότητας που του αναλογούν εν μέσω μάλιστα της τρέχουσας θερινής περιόδου, με τη σχετικά υψηλή τουριστική ζήτηση.

Τα παραπάνω προβλήματα και προκλήσεις αναδεικνύονται σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Κέρκυρας και τομεάρχης ναυτιλίας, νησιωτικής πολιτικής και τουρισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού, να λάβουν υπόψη τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας της ηρωικής νήσου Κάσου για την άμεση, αποτελεσματική και βιώσιμη επίλυση των προβλημάτων της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης καθώς και για την ενίσχυση της πληγείσας τουριστικής δραστηριότητας του ακριτικού νησιού, διασφαλίζοντας όχι μόνον την εδαφική και οικονομική συνοχή του νησιού αλλά και τα ευρύτερα εθνικά συμφέροντα.

Προηγούμενο άρθροΝέος αεροψεκασμός το πρωί της Τρίτης, 19 Ιουλίου σε Ορυζώνες και Υγροτοπικά συστήματα του Αρδευτικού Κλειδίου
Επόμενο άρθροΟ Δ. Μάντζιος για την πτώση του ANTONOV