Το ΚΕΘΕΑ στην εξάρτηση

Το ΚΕΘΕΑ αποτελεί ένα στολίδι για την χώρα μας. Το στολίδι αυτό, δυστυχώς, η Κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη άρχισε να το λεηλατεί ήδη από το φθινόπωρο του 2019, όταν έγινε η πρώτη Κυβέρνηση που με αυταρχικό τρόπο, όρισε δοτό Διοικητικό Συμβούλιο της αρεσκείας της ανατρέποντας και ακυρώνοντας το αυτοδιοίκητο του οργανισμού.

Η προσπάθεια κομματικοποίησης του ΚΕΘΕΑ, όπως και όλης της δημόσιας διοίκησης, από την παρούσα Κυβέρνηση και με τις ευλογίες του Κ. Μητσοτάκη, είναι το μόνο πρόγραμμα που έχει η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της, αποδεικνύει σε όλους πώς αντιμετωπίζει, ακόμη και φορείς που έχουν συμβάλει σε μέγιστο βαθμό στην προσπάθεια αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, οι οποίες αποτελούν μία σύγχρονη μάστιγα για τις κοινωνίες.

Ενώ το ΚΕΘΕΑ, αποτελεί, αν όχι το σημαντικότερο, έναν από τους σημαντικότερους φορείς της χώρας στην καταπολέμηση των εξαρτήσεων, πλέον με ευθύνη της Κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Το αυτοδιοίκητο ήταν ένας από τος κύριους λόγους της προσφοράς σε χιλιάδες συμπολίτες, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Για αυτό η επερχόμενη κομματικοποίησή του θα οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες στο, κομβικής σημασίας, έργο που προσφέρει σε θεραπευτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Τα ψεύδη του υπουργού Υγείας περί «εξυγίανσης» του ΚΕΘΕΑ, αποδείχθηκαν και πάλι, καθώς ο σύλλογος εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ μέσω ανακοίνωσής του κατήγγειλε την προσπάθεια της Κυβέρνησης να αλλοιώσει το θεραπευτικό πρόγραμμα και να υπονομεύσει τη δημοκρατική λειτουργία του οργανισμού.

Οι εξαρτημένοι συμπολίτες μας, που δέχθηκαν και δέχονται βοήθεια, από το ΚΕΘΕΑ και οι εργαζόμενοι του οργανισμού αυτού αποτελούν το μοναδικό γνώμονα για την κοινωνία και πρέπει να αποτελούν τη μοναδική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση.

Καλούμε, λοιπόν, τον υπουργό Υγείας και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη να αποσαφηνίσουν τις προθέσεις τους σχετικά με το σχέδιο Νόμου που αναφέρεται στο ΚΕΘΕΑ και κυρίως να μην τολμήσουν να αγγίξουν έναν οργανισμό στολίδι στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.
Δεν είναι όλα μπίζνες κ. Μητσοτάκη.

Προηγούμενο άρθροΟργασμός διαδικτυακής αυθεντικής δράσης
Επόμενο άρθροΚυκλοφόρησε το νέο τεύχος του «Φιλόλογου»