Το κατοστάρικο, οι θωπείες του ΣΥΡΙΖΑ & η μετάλλαξη Γεροτζιάφα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όταν η κυβέρνηση επέβαλλε μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είτε καραντίνα ήταν αυτή είτε περιορισμός προσώπων στην εστίαση, ο ΣΥΡΙΖΑ έσκουζε ότι στοχοποιούνται οι νέοι! Όταν η κυβέρνηση έδωσε κίνητρα εμβολιασμού των νέων, ο ΣΥΡΙΖΑ φώναζε για …χαρτζιλίκια της ντροπής.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Στους δε εμβολιασμούς, από τη μια έλεγαν για αναγκαιότητα κι από την άλλη ο Πολάκης και δικοί του συνδικαλιστές έκαναν τα πάντα για να θωπεύουν τους ανεμβολίαστους ή αντιεμβολιαστές!  Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι και να κάνει η κυβέρνηση με στόχο να περιοριστεί η πανδημία, κάποιον …στοχοποιεί! Κι αφού υπάρχει …στοχοποιημένος είναι.. υποχρέωση του Αλέξη Τσίπρα να καθίσταται συνήγορός του! Ότι κάνει και τώρα που θωπεύει τους άνω των 60 ετών, για τους οποίους η κυβέρνηση έκανε υποχρεωτικό το εμβόλιο, με μέτρο πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως.

Δεν χρειαζόταν πολύ μυαλό κάποιος για να καταλάβει ότι ο στόχος αυτής της υποχρεωτικότητας ήταν τριπλός. Να προστατευθούν οι άνω των 60, να στηριχτεί το ΕΣΥ και να μείνει «ανοικτή» η κοινωνία. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το βλέπει έτσι αλλά … ως στοχοποίηση της τρίτης ηλικίας!! Κι όταν κάποιος αναφέρει σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, σου απαντούν με το …παραμύθι της πειθούς. Λες και ένα χρόνο τώρα γίνεται κάτι διαφορετικό, πέραν συνεχών επιχειρήσεων πειθούς.

Όμως, δεν μας λέει ο Αλέξης Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ με ποιον τρόπο θα πειστεί κάποιος που δεν έχει καταλάβει τίποτα βλέποντας εκατομμύρια ανθρώπους πεθαμένους ανά την υφήλιο; Πώς θα πειστεί κάποιος που ζει μεν στον 21ο αιώνα, αλλά ουσιαστικά ζει στον Μεσαίωνα; Πώς; Πώς θα πειστούν οι άνθρωποι που το 2000 μας έλεγαν ότι έρχεται το τέλος του κόσμου κι είχαν ανέβει στις ταράτσες για να σωθούν από τους … Άλφα Κενταύρου;

Ξέρετε κάτι; Αυτή η θωπεία ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε πικραμένο/βαρεμένο, αυτή η διγλωσσία, αποτελεί τεράστιο ζήτημα και δη την ώρα της κορύφωσης της πανδημίας. Είναι δυνατόν να κάνει αντιπολίτευση η ΣΥΡΙΖΑ (μοναδικό κόμμα σε όλη την υφήλιο)  την ώρα που δεν μπορεί να γίνει ένας απλός καθαρισμός μηνίσκου ή μια χολοκυστεκτομή, επειδή οι ανεμβολίαστοι «παίζουν τη δική τους μπάλα» κι εκείνος τους θωπεύει παντοιοτρόπως;  Την ώρα που αναβάλλονται χειρουργεία ανθρώπων με χρόνιες παθήσεις που θέλουν να ζήσουν, επειδή στις ΜΕΘ είναι εκείνοι οι ανεμβολίαστοι που αποφάσισαν ν’ αυτοκτονήσουν.

Κι όχι μόνο αυτά. Έφτασε στο σημείο να καταγγείλει τον Μητσοτάκη ως… σαμποτέρ του εμβολιασμού! Κι ας επταπλασιάστηκαν μέσα σ’ ένα 24ωρο (από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στους άνω των 60) τα ραντεβού για πρώτη δόση!

Α, ακούστε κι αυτό: Μόλις έγινε γνωστή η υποχρεωτικότητα εμβολίου στους άνω των 60, ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε στα κεραμίδια και ζήτησε αντί του προστίμου των 100 ευρώ ανά μήνα, την οικονομική ενθάρρυνση αυτής της ηλικιακής ομάδας, προκειμένου να… μη πεθάνουν! Λες κι είναι παιδιά.  Η θωπεία που λέγαμε…

Προσέξτε: Την ώρα που ζητούσε οικονομική ενθάρρυνση στους άνω των 60 για να εμβολιαστούν, είχε ξεχάσει προφανώς ότι τότε που έδωσε η κυβέρνηση ως ενθάρρυνση στους πιτσιρικάδες για να εμβολιαστούν ένα ποσό, εκείνος … κατέκρινε το μέτρο ως… αγοραίο και χυδαίο!  Τελικά πότε είχε δίκιο; Τότε ή τώρα; Η διγλωσσία που λέγαμε…

Είναι κι άλλο: Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ηλικιακών ομάδων δεν  εφαρμόζεται πουθενά. Μάλλον δεν έμαθε ότι τάχθηκε υπέρ του μέτρου ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς, ενώ  στην Αυστρία ετοιμάζονται για ολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο, με πρόστιμο 7 χιλιάδες ευρώ σε κάθε ανεμβολίαστο! Επιπλέον, ετοιμάζονται κι άλλες χώρες  να εφαρμόσουν το μέτρο, προκειμένου  ν’ αναχαιτιστεί ο ιός.

Ακούστε κι αυτό: Στα μέσα Οκτωβρίου, ο καθηγητής Γεροτζιάφας, έλεγε ότι …πρέπει να γίνει καθολικός και υποχρεωτικός εμβολιασμός στη χώρα! Μόλις ο Τσίπρας τον έβαλε σ’ αυτή την ομάδα επιστημόνων που συγκρότησε, άλλαξε γνώμη κι μας είπε ότι … ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με τα 100 ευρώ πρόστιμο είναι… πινεσοτικής έμπνευσης χαράτσι!!! Ποιον να πιστέψουμε; Τον επιστήμονα του Οκτωβρίου ή τον πολιτικάντη των τελών Νοεμβρίου;

Πώς το έλεγε ο μακαρίτης Φίλιππος Συρίγος; Είναι να γελάει κανείς…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου 2021
Επόμενο άρθροΚύπρος: Στην Κύπρο σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.