Το καφκικό κράτος , ο Κλέων κι ο Ρασπούτιν – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά εν ολίγοις σήμερα.

Γράφει ο συνεργάτης τουΈμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αυτό το κράτος είναι γελοίο και φοβάμαι ότι χρειάζονται πολλές τετραετίες κυβερνητικού ορθολογισμού για να … εξορθολογιστεί.

Ακούστε μια ιστορία από τις εκατοντάδες του παραλογισμού που συμβαίνουν καθημερινά με θύματα πολίτες και θύτη το κράτος.

Καλή μου φίλη διατηρούσε ένα κατάστημα σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη. Το έκλεισε το 2016, λόγω της φορολογικής  λαίλαπας που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα. Κι εφέτος της ήρθε 100% προκαταβολή φόρου για τον επόμενο χρόνο!!! Πήγε στον έφορο, μη τυχόν κι έχει γίνει λάθος.

– Όχι, δεν είναι λάθος απάντησε μια γαϊδούρα που μιλούσε ταυτοχρόνως στο τηλέφωνο για… την αντιπολίτευση που οφείλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον νεοφιλελεύθερο Μητσοτάκη!

– Μα συγγνώμη, σας είπα πως έκλεισε η επιχείρηση, δεν λειτουργεί πια! Ποια προκαταβολή καλούμαι να πληρώσω; Αφού το μαγαζί δεν θα υπάρχει του χρόνου!, όπως δεν υπάρχει εδώ και τρία χρόνια… Να και το έντυπο διακοπής, έχω κλείσει, πώς το λένε;

– Α, αυτό λέτε; Τι να σας πω, ο νόμος λέει πως πρέπει να πληρώσετε κι ας έχετε κλείσει.

– Μα είναι τρεις χιλιάδες ευρώ η προκαταβολή, πού να τα βρω; Δεν τα έχω!

– Τότε μην τα πληρώσετε και του χρόνου θα συμψηφιστούν.

– Ναι, αλλά εν τω μεταξύ θα μπαίνουν προσαυξήσεις! Και όταν γίνει η επόμενη δήλωση θα έχω χάσει το ποσόν των προσαυξήσεων που θα μου έχουν επιβληθεί άνευ λόγου!

– Εγώ σας είπα τι λέει ο νόμος. Αν θέλετε πηγαίνετε στην προϊσταμένη. Επόμενος…

Ο παραλογισμός και οι καφκικού τύπου συμπεριφορές του κράτους, είναι ένα μόνο από τα χιλιάδες ζητήματα τα οποία καλείται να επιλύσει -και μάλιστα σύντομα- η νέα κυβέρνηση. Θα τα καταφέρει; Μπορεί; Είναι σε θέση να υπερβεί τις αντιδράσεις;  Σίγουρο είναι πως η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στα όριά της. Και διψάει για μια -στοιχειώδη έστω- κανονικότητα.

Δεν ξέρω αν ο φιλελευθερισμός θα είναι δημοφιλής στο μέλλον. Ξέρω ότι στη χώρα μας μέχρι και το 2015 δεν ήταν. Και ξέρω ακόμη ότι δεν αρκεί να λέμε ότι έχουμε μια φιλελεύθερη κυβέρνηση για να είναι πράγματι φιλελεύθερη… Άλλωστε όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους…

Ακούτε καθηκάκια (εντός Νέας Δημοκρατίας) που βρίζετε τον Κυριάκο για τη ιστορία με τη Θάνου;

Όταν ο Τσίπρας προχώρησε στη γελοιότητα με την ίδρυση του γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, γελούσαν και τα τσιμέντα. Να πεις ότι είσαι ο Πούτιν και φτιάχνεις γραφείο στη Σιβηρία που απέχει από τη Μόσχα δώδεκα ώρες με το αεροπλάνο, πάει κι έρχεται. Μα να φτιάχνεις πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη που απέχει από το Μαξίμου μισή ώρα με το αεροπλάνο, είναι απλά γελοίο! Κι αφού έφτιαξε στη Θεσσαλονίκη γιατί όχι και στην Αλεξανδρούπολη, στα Χανιά, στη Ρόδο ή στη Βέροια;

Γιατί το θυμήθηκα; Επειδή τότε τη γελοιότητα την επέκρινε –και σωστά- η Νέα Δημοκρατία. Στελέχη της, μάλιστα, έκαναν πλάκα με τη Νοτοπούλου κι έβγαζαν κι ανέκδοτα….

Προσέξτε: Ερχόμενη η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία δεν καταργεί τη θέση! Μάλιστα βάζει επικεφαλής μια κυρία (Μαρία Αντωνίου) που δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Καστοριά!

Λοιπόν, επειδή εμείς δεν είμαστε συριζόπουλα να χορταίνουμε με σανό, λέμε ξεκάθαρα ότι αυτή η ενέργεια είναι άστοχη! Για να μη πούμε ότι είναι μια μακακία και μισή!

Το ότι ο Μπαρούφ έκανε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό του κόμματός του έναν ατάλαντο ηθοποιό, τον Κλέωνα Γρηγοριάδη, που ότι έκανε το έκανε στην καπιταλιστική αγορά με τις πλάτες του ΚΚΕ, δεν είναι άξιο σχολιασμού. Άξιο σχολιασμού, όμως, είναι ότι ο Κλέων με την βιλάρα κοντά στο ΟΑΚΑ, είναι σαν να έχει καταπιεί τον Μπαρούφ! Τόσο στις εκφράσεις, όσο και στις χειρονομίες, όσο και στο λεξιλόγιο (χρεοδουλοπάροικοι) είναι σαν ζεύγος στον μήνα του μέλιτος…

Στο αρχείο οι κατηγορίες κατά του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για την υπόθεση Novartis. Στην προκειμένη περίπτωση το κατηγορητήριο αναφερόταν σε τροχήλατες βαλίτσες γεμάτες με ευρώ που έμπαιναν στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς και σε ιδιόγραφο σημείωμα του Α. Σαμαρά προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis στην Ελλάδα, από το οποίο αποδεικνυόταν πως υπήρχε μια ένοχη σχέση.

Βαρύ κατηγορητήριο. Αίφνης η υπόθεση μπήκε στο αρχείο από την ίδια δικαστικό λειτουργό που προηγουμένως είχε αποστείλει τον φάκελο στην Βουλή.

Τι συνέβη; Οι τροχήλατες βαλίτσες εξαφανίσθηκαν; Πού πήγαν; Ή μήπως δεν υπήρξαν ποτέ; Και το ιδιόγραφο σημείωμα; Υπήρξε ή δεν υπήρξε; Το είδε ιδίοις όμμασι η εισαγγελέας; Ή  το είχε δει μόνο… ο Ρασπούτιν; Που έλεγε «ας πάνε στο δικαστήριο κι ας βρουν εκεί το δίκιο τους»;

Είναι προφανές πως το σκάνδαλο Novartis τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται. Αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Τα θύματα της σκευωρίας θα ζητήσουν την τιμωρία των σκευωρών. Άλλωστε το είχαν δηλώσει ευθύς εξ αρχής. «Θα τους πάμε μέχρι τέλους».

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να πάει ο Ρασπούτιν κι οι άλλοι στο δικαστήριο και κατά το δόγμα τους … ας βρουν εκεί το δίκιο τους!

Να δείτε που δεν θ’ αργήσει ν’ αποκαλυφθεί πλήρως ότι η σκευωρία Novartis  στην εκτελεστική της μορφή, συμπλέκεται και με το παραδικαστικό κύκλωμα που λειτουργούσε επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ. Δικαστικοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, φαίνεται πως συγκρότησαν μιαν ομάδα που λειτουργούσε προς όφελος των μελών της. Με τις καταθέσεις των «προστατευομένων μαρτύρων» ν’ αποδεικνύεται ότι υπήρξαν μεθοδευμένες και κατευθυνόμενες για να εξοντωθούν πολιτικά και ηθικά τα στελέχη της αντιπολίτευσης που ασκούσαν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Θα έχει γέλιο Ρασπουτάκο μας….