Το Φως της Δημοκρατίας

Ποιος φοβάται την αποκάλυψη των στοιχείων που αφορούν τις υποκλοπές;

 

Ήταν πλέον ορατό και στον πιο δύσπιστο ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρούσε ματαίως μήνες τώρα να συσκοτίσει την υπόθεση των υποκλοπών, που ήταν δικό του έργο.

Δείτε τις επιλογές κατά χρονολογική σειρά.

Εν πρώτοις απέπεμψε τους κκ.Κοντολέων και Δημητριάδη, ως υπαίτιους για τις παρακολουθήσεις, για να σταματήσει η έρευνα μέχρι εκεί και να μην προχωρήσει, όπως ήταν λογικό, στον πολιτικό προϊστάμενο, που ήταν με επιλογή του ο ίδιος.

Άφησε ανέλεγκτες τις εταιρείες που χρησιμοποιούσαν το “παράνομο” λογισμικό, για να μην αποδειχτεί από την μελέτη των σκληρών τους δίσκων, η αγαστή συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Αποδέχτηκε σιωπηλά και λυτρωτικά την γνωμάτευση Ντογιάκου περί παράνομης πράξης την αναζήτηση στοιχείων από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ.Ράμμο, για τις παρακολουθήσεις από τους παρόχους, Cosmote, Vodafon και Wind. Επέτρεψε αν δεν επέβαλλε στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ.Τασούλα, να αρνηθεί στον Πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής κ.Ράμμο, να καταθέσει τα στοιχεία που συγκέντρωσε στη Βουλή για το επίμαχο θέμα των παρακολουθήσεων!!!

Ήταν και ο επιθανάτιος ρόγχος μιας πρωτοφανούς και καταστροφικής επιλογής. Επιχείρησε κατά παράβαση κάθε έννοιας δημοκρατικής λειτουργίας, δια των παρακολουθήσεων να ποδηγετήσει πολιτικούς του αντιπάλους, υψηλόβαθμους στρατιωτικούς, ανυπότακτους δημοσιογράφους και ο κατήφορος έφτασε στο να παρακολουθεί και Υπουργούς της Κυβέρνησής του!!!

Εάν κάτι από τα ανωτέρω είναι αναληθές, ιδού η Ρόδος! Όλα στο φως! Άμεσα σύγκλιση της Βουλής, παρουσίασης των στοιχείων από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ και ανάληψη ευθύνης! Υπάρχουν άλλωστε δύο δρόμοι.

Ή να έλθει στη Βουλή το θέμα και να λάμψει η αλήθεια ή να αρνηθεί η κυβέρνηση την δημόσια παράθεση στοιχείων και να συμπεράνει και ο τελευταίος πολίτης, ότι ενοχικά σύνδρομα το απαγορεύουν.

Σε κάθε περίπτωση η αλήθεια είναι αυτό που δήλωσε λακωνικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, “για άλλη μια φορά το φως της Δημοκρατίας, νίκησε το σκοτάδι”

ΦΑΝΗ ΓΙΩΤΑΚΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Προηγούμενο άρθροΜελίκη: Καταρέει η γέφυρα στον Κρασοπουλη. Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο προς Π.Πρόδρομο
Επόμενο άρθροΕργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό 67 Θεσσαλονίκης- Αεροδρομίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας