Το ελικόπτερο και το σπασμένο τηλέφωνο – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ακούστε κυβερνητικό μπάχαλο.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Γίνεται το επεισόδιο με το τουρκικό ελικόπτερο επάνω ή πλησίον της νήσου Ρω. Κι οι υπουργοί Άμυνας (κανονικός κι αναπληρωτής του) διαρρέουν τελείως διαφορετικά πράγματα. Και λέμε «διαρρέουν» επειδή επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρξε.

Προσέξτε:

Αρχικά, το περιβάλλον του Καμμένου διαρρέει  περί… τουρκικής υπερπτήσης  και θερμό επεισόδιο.

Λίγο μετά, το περιβάλλον του Κουβέλη διαρρέει ότι επρόκειτο για σύνηθες περιστατικό στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου, χωρίς μάλιστα να υπάρξει παραβίαση.

Στο πνεύμα της διαρροής του Κουβέλη ήταν και η διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και αυτή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκη.

Προσέξτε:

Το περιβάλλον του Καμμένου διέρρευσε ότι το επεισόδιο έγινε στις 23.30. Το περιβάλλον του Κουβέλη διέρρευσε ότι έγινε στις 22.30.

Προσέξτε κάτι ακόμη:

Το υπουργείο Άμυνας δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα κανένα στοιχείο, ούτως ώστε το υπουργείο Εξωτερικών να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τους Τούρκους και τις λοιπές διπλωματικές ενέργειες.

Τι δείχνουν όλα αυτά;

Δείχνουν την κυβερνητική ασυνεννοησία, την κυβερνητική διγλωσσία.

Δείχνουν τη σπουδή του Πάνου Καμμένου για ενέργειες και πράξεις που θ’ ανοίξουν και πάλι τις πόρτες των ψηφοφόρων του.

Δείχνουν και το άδειασμα του Καμμένου από τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου.

Όμως, όταν μιλάμε για εθνικά ζητήματα δεν έχει θέση η ελαφρότητα.

Όταν μιλάμε για τόσο σοβαρά ζητήματα που μπορεί να έχουν οδυνηρές επιπτώσεις απαιτείται επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας κι όχι διαρροές.

Όταν μιλάμε για εθνικά θέματα δεν μπορεί να παίζουν το σπασμένο τηλέφωνο οι Τσίπρας – Καμμένος και Κουβέλης…

 

Προηγούμενο άρθροΕπισκόπιση ημερήσιου τύπου της Τετάρτης 11/04/2018
Επόμενο άρθροΠιο ζεστός ο φετινός Μάρτιος στην Ελλάδα από τον μέσο όρο, ενώ ήταν πιο ψυχρός σχεδόν σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.