Το ΑΚΚΕΛ ρωτά: «Γιατί απέλαση μόνο του Λίβυου Πρέσβη και όχι και του Τούρκου»;

Η προοπτική που εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας για απέλαση του πρέσβη της Λιβύης αν μέσα στις επόμενες ημέρες δεν δοθεί στην Ελλάδα το κείμενο του Μνημονίου που έχει υπογράψει η κυβέρνησή του, με την Τουρκία,  έχει θετικά στοιχεία αλλά πάλι κινείται στο χώρο της μετριότητας.

Δεδομένου ότι η συμφωνία του Μνημονίου έχει υπογραφεί με την Τουρκία, το ΑΚΚΕΛ τονίζει ότι ακριβώς ίδια αντιμετώπιση θα πρέπει να έχει και ο πρέσβης της Τουρκίας.  Δηλαδή να ζητηθεί το ίδιο και από τον πρέσβη της Τουρκίας και να του τεθεί η ίδια προοπτική της απέλασης  αν η Τουρκία δεν παρουσιάσει το κείμενο εντός του χρονικού ορίου που έχει τεθεί και για την Λιβύη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών έχει κάποιο λόγο να φοβάται την Τουρκία ή να της παρέχει ειδική μεταχείριση;  Γιατί δεν δόθηκε το ίδιο τελεσίγραφο και στις δύο πλευρές μέσω των πρέσβεών τους;

Το ΑΚΚΕΛ τονίζει επίσης ότι κανονικά δεν θα έπρεπε ούτε καν να δοθεί αυτή η εξυπηρέτηση στο πρόσωπο που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί (ως πρέσβης) την Λιβύη,  δεδομένου ότι η κυβέρνηση στην οποία υπακούει, είναι ουσιαστικά η κυβέρνηση της πρωτεύουσας Τρίπολης και της γύρω περιοχής ενώ το μεγαλύτερο μέρος της χώρας διοικείται από τις επαναστατικές δυνάμεις του Στρατηγού Χαφτάρ.

Ο Χαφτάρ έχει αντιδράσει σθεναρά με αξιοσημείωτη αποφασιστικότητα καταγγέλλοντας τις  μεθοδεύσεις της Τουρκίας η οποία τροφοδοτεί με όπλα και κατασκοπευτικό εξοπλισμό την κυβερνητική δομή πού βρίσκεται στην Τρίπολη και υποστηρίζεται από δυτικές χώρες.  Η  κυβέρνηση έχει εθνική υποχρέωση να άρει την αναγνώριση αυτής της κυβερνητικής δομής και να στηρίξει τον Στρατηγό Χαφτάρ.

Προηγούμενο άρθροΗ ΠΚΜ συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών “Sial Middle East” στο Άμπου Ντάμπι
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας