Το ΑΚΚΕΛ ρωτά: «Γιατί απέλαση μόνο του Λίβυου Πρέσβη και όχι και του Τούρκου»;

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Η προοπτική που εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας για απέλαση του πρέσβη της Λιβύης αν μέσα στις επόμενες ημέρες δεν δοθεί στην Ελλάδα το κείμενο του Μνημονίου που έχει υπογράψει η κυβέρνησή του, με την Τουρκία,  έχει θετικά στοιχεία αλλά πάλι κινείται στο χώρο της μετριότητας.

Δεδομένου ότι η συμφωνία του Μνημονίου έχει υπογραφεί με την Τουρκία, το ΑΚΚΕΛ τονίζει ότι ακριβώς ίδια αντιμετώπιση θα πρέπει να έχει και ο πρέσβης της Τουρκίας.  Δηλαδή να ζητηθεί το ίδιο και από τον πρέσβη της Τουρκίας και να του τεθεί η ίδια προοπτική της απέλασης  αν η Τουρκία δεν παρουσιάσει το κείμενο εντός του χρονικού ορίου που έχει τεθεί και για την Λιβύη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών έχει κάποιο λόγο να φοβάται την Τουρκία ή να της παρέχει ειδική μεταχείριση;  Γιατί δεν δόθηκε το ίδιο τελεσίγραφο και στις δύο πλευρές μέσω των πρέσβεών τους;

Το ΑΚΚΕΛ τονίζει επίσης ότι κανονικά δεν θα έπρεπε ούτε καν να δοθεί αυτή η εξυπηρέτηση στο πρόσωπο που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί (ως πρέσβης) την Λιβύη,  δεδομένου ότι η κυβέρνηση στην οποία υπακούει, είναι ουσιαστικά η κυβέρνηση της πρωτεύουσας Τρίπολης και της γύρω περιοχής ενώ το μεγαλύτερο μέρος της χώρας διοικείται από τις επαναστατικές δυνάμεις του Στρατηγού Χαφτάρ.

Ο Χαφτάρ έχει αντιδράσει σθεναρά με αξιοσημείωτη αποφασιστικότητα καταγγέλλοντας τις  μεθοδεύσεις της Τουρκίας η οποία τροφοδοτεί με όπλα και κατασκοπευτικό εξοπλισμό την κυβερνητική δομή πού βρίσκεται στην Τρίπολη και υποστηρίζεται από δυτικές χώρες.  Η  κυβέρνηση έχει εθνική υποχρέωση να άρει την αναγνώριση αυτής της κυβερνητικής δομής και να στηρίξει τον Στρατηγό Χαφτάρ.