Το αφεντικό της Marriot είναι πολύ χαρούμενο…

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marriott Tony Capuano – ο ίδιος ήδη τώρα εμβολιασμένος πλήρως για τον COVID-19 άρχισε να ταξιδεύει ξανά για δουλειά δηλώνει ότι προετοιμάζεται για μια καλοκαιρινή έκρηξη των ταξιδιών καθώς οι άνθρωποι θέλουν να ξεφύγουν μετά τις καραντίνες της πανδημίας.

Οι δηλώσεις του αφεντικού της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής αλυσίδας του κόσμου, έχουν ξεχωριστή σημασία γιατί σηματοδοτούν από νωρίς την παγκόσμια τάση. ‘Αλλωστε ο συγκεκριμένος όμιλος διαθέτει ισχυρή παρουσία σε όλο τον κόσμο και βεβαίως και στη χώρα μας.

“Βλέπουμε μια πραγματικά ισχυρή ανάκαμψη στη ζήτηση στις μεγαλύτερες αγορές μας”, δήλωσε ο Capuano στο Yahoo Finance Live. «Τον Μάρτιο, είδαμε μια ισχυρότερη ανάκαμψη της ζήτησης από μήνα σε μήνα από ό, τι είδαμε σε οποιονδήποτε άλλο μήνα από την έναρξη της πανδημίας. Και σε αγορές όπως η Κίνα, βλέπουμε επίπεδα ζήτησης που είναι στην πραγματικότητα πολύ πάνω από την προ-πανδημία. Και το πραγματικά συναρπαστικό για εμάς, δεν είναι μόνο η αναψυχή. Στην πραγματικότητα, τον Μάρτιο, είδαμε τα επαγγελματικά ταξίδια στην Κίνα να εκτοξεύονται 5% πάνω από εκεί που ήταν τον Μάρτιο του 2019. “

Οι προβλέψεις και η αίσθηση του Capuano για την επιχείρηση και τον κλάδο του ταξιδιού, έρχονται μετά από ένα δύσκολο πρώτο τρίμηνο καθώς η πανδημία συνέχισε να επιβαρύνει τη ζήτηση ταξιδιών παγκοσμίως. Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου παγκοσμίως ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPar) μειώθηκαν κατά 50,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Η παγκόσμια πληρότητα ήταν 32,1%, έναντι 50,3% ένα χρόνο νωρίτερα.

Το θετικό κλίμα που απορρέει από τις δηλώσεις ενός πανίσχυρου παγκόσμιου τουριστικού παράγοντα, ταυτίζονται με όσα αναφέρονται στην τριμηνιαία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών, ΕΤC, με τίτλο «Τάσεις και Προοπτικές του Ευρωπαϊκού Τουρισμού»: Oι περισσότεροι Ευρωπαίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση της ζήτησης η οποία συσσωρεύεται μετά από μήνες ταξιδιωτικών περιορισμών.

Προηγούμενο άρθροΜαντάς σε ΔΕΗ & ΔΕΔΔΗΕ για τις νέες επενδύσεις στη Μεσσηνία
Επόμενο άρθροΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας  στη 2η διαδικτυακή έκθεση “FOOD MARKET SHOW 2021”