Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου: Συνελήφθησαν 2 άτομα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης για αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Αστυνομία χειροπέδες

Εντοπίστηκαν περισσότερα από 39.000 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων και πάνω από 5 κιλά λαθραίου καπνού

Συνελήφθησαν χθες (2 Ιουνίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου μία ημεδαπή γυναίκα και ένας ημεδαπός άνδρας, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω και στην κατοχή τους βρέθηκαν 86 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία τους που βρίσκεται σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε εξωτερικό κοινόχρηστο αποθηκευτικό χώρο, βρέθηκαν άλλα 1.871 πακέτα τσιγάρων και 102 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, που επίσης δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Συνολικά κατασχέθηκαν 1.957 λαθραία πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 39.140 λαθραία τεμάχια τσιγάρων) και 102 συσκευασίες λαθραίου καπνού συνολικού βάρους 5 κιλών και 100 γραμμαρίων, τα οποία θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Επίσης κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 305 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή της ημεδαπής γυναίκας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Κατάσχεση λαθραίων τσιγάρων ΤΑ Πολυγύρου

Προηγούμενο άρθρο«Τα Παιδιά της Άνοιξης»: Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2020
Επόμενο άρθροΑλβανία: Μάνα και κόρη «θυσιάστηκαν» για την αιώνια ζωή