Την άμεση αποκατάσταση των ανεμβολίαστων υγειονομικών στρατιωτικών καθώς και την αναδρομική καταβολή των παρακρατηθέντων μισθών ζητά η ΠΟΕΣ, μετά την απόφαση του ΣτΕ

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών-ΠΟΕΣ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, με αφορμή τη δημοσιοποίηση περίληψης της πρόσφατης απόφασης (υπ’ αριθμ. 2332/2022) του Συμβουλίου της Επικρατείας (Γ΄ 7μ.), «σύμφωνα με την οποίαν η παράταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας έως 31/12/2022 κρίθηκε αντισυνταγματικό λόγω έλλειψης επαναξιολόγησης του μέτρου, γεγονός που συμπαρασύρει το απάνθρωπο μέτρο της αναστολής καθηκόντων».

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής «σε συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ, θεωρούμε αυτονόητο ότι το μέτρο της αναστολής καθηκόντων των στρατιωτικών θα αρθεί άμεσα και οι εν λόγω συναδέλφισσες και συνάδελφοι θα επιστρέψουν άμεσα στις εργασίες τους. Συναφώς τούτου, θεωρούμε δεδομένο ότι η Πολιτεία θα μεριμνήσει και για την αναδρομική καταβολή των μισθών τους για όλο το διάστημα, νομιμοτόκως», καταλήγει η ανακοινωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΈ. Αχτσιόγλου: Πλούτος συγκεντρώνεται σε ολιγοπώλια, ενώ η κοινωνία φτωχοποιείται
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Στη φυλακή για ένα χρόνο 70χρονος που καταδικάστηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας