Τηλεοπτικές άδειες και η χαμένη (πάλι) «ηθική υπεροχή» της Αριστεράς – Γράφει Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο του τόπου ήταν κι είναι απαραίτητη.

Κι είναι παντελώς αδιάφορο (χάριν συζητήσεως) ποιοι πήραν τελικά τις τέσσερις πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τις πήραν εκείνοι που είχαν τη δυνατότητα να δώσουν περισσότερα χρήματα, σε πλήρη αναντιστοιχία με την πολυφορεμένη … «Αριστερή ηθική».

Η ουσία είναι ότι η Αριστερά, στην προσπάθειά της να ελέγξει την ενημέρωση, έφτασε στο σημείο να αγνοήσει και την τεχνολογική εξέλιξη (με την οποία στο τηλεοπτικό πεδίο χωρούν 14 σταθμοί) και την διεθνή πραγματικότητα. Και προχώρησε σε μια διαδικασία φαρσοκωμωδία, με επίδειξη αυταρχισμού και θύματα πολλά. Πρωτίστως την ίδια την ίδια τη δημοκρατία. Κι εν συνεχεία χιλιάδες κόσμο που χάνει τη δουλειά του κι ουδείς νοιάζεται. Ούτε καν οι πρόθυμοι γελωτοποιοί των ασμάτων και του θεάτρου που έτρεχαν στην ΕΡΤ. Που στο κάτω κάτω της γραφής δεν έκλεισε, αλλά αναμορφώθηκε και εξορθολογίστηκε (τότε) και άνοιξε αμέσως ως ΝΕΡΙΤ.

Να πούμε και μια άλλη αλήθεια.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν ήταν παράνομοι, όπως λέει η κυβέρνηση κι υπουργός –καναλάρχης Νίκος Παππάς. Έπαιρναν άδειες ετήσιες κάθε 31 Δεκεμβρίου. Κι αν ήταν, τότε πώς γίνονταν οι συναλλαγές τους με το δημόσιο και τις τράπεζες; Πώς πουλήθηκε ένας δήθεν παράνομος σταθμός, όπως αυτός του ΚΚΕ στο σημερινό «Ε»;

Θα πει κάποιος και πολύ σωστά: Δεν έπρεπε να πληρώνουν οι καναλάρχες; Φυσικά και έπρεπε. Όμως, με τίμημα και διαδικασίες υπό τα όμματα του ηλίου. Με τίμημα που θα καθόριζε το ελληνικό κοινοβούλιο ή το ΕΣΡ κι όχι συμφώνως με το big brother που έστησε η κυβέρνηση για να προσφέρει άρτο και θεάματα στους σανοφάγους της, αφού δεν μπορεί να τους δώσει όσα τους υποσχέθηκε…

Να πούμε κι άλλη αλήθεια.

Δίνουν τέσσερις άδειες.  Επειδή, λέει, τους είπε κάποιο … ινστιτούτο της Ιταλίας ότι τόσες χωράει η ελληνική αγορά. Πόσες αηδίες μπορεί ν’ ακούσουμε ακόμη; Πόσο Σοβιετισμό; Δηλαδή, η Αριστερά, δημιουργεί μια προστατευμένη αγορά όπου όσοι συμμετέχουν θα έχουν εξασφαλισμένα κέρδη, επειδή είχαν λεφτά και πλειοδότησαν. Για ποιον ανταγωνισμό μιλάμε; Για ποια επενδυτική ευκαιρία στο μέλλον; Για ποια εφαρμογή των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας;

Να πούμε κι άλλα;

Μιλάει η κυβέρνηση για διαπλοκή. Ποιοι; Εκείνοι που κράτησαν ανοικτά τα πρωτόκολλα για να προλάβει να καταθέσει την εγγυητική του ο κυβερνητικός προστατευόμενος Χ. Καλογρίτσας.

Όπως και νάναι, από σήμερα το τοπίο της ενημέρωσης δεν θα είναι ίδιο.

Η πολυφωνία θα είναι μικρότερη και η ενημέρωση θα γίνεται από εκείνους που πλήρωσαν τα περισσότερα. Το ίδιο κι η δημοκρατία.

Αριστερή ηθική είπατε;

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακός Λουτρού: Ανακοίνωση για τον αγώνα κυπέλλου με τον Άρη Παλαιοχωρίου
Επόμενο άρθροΤη δημιουργία Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.