Τηλεφωνική επικοινωνία του Ν. Παναγιωτόπουλου με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας για Ουκρανία και αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό ‘Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Τζέιμς Όστιν, είχε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε, οι δύο υπουργοί επισήμαναν το εξαιρετικό επίπεδο της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, τη σημασία της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) και τον ρόλο της Ελλάδας ως συμμάχου στην ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία και αναγνωρίστηκε από αμερικανικής πλευράς, η έμπρακτη συνεισφορά της Ελλάδος.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του και για τις πρόσφατες εξελίξεις στη περιοχή μας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη πλήρους σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΚοινή Δήλωση Ελλάδος-ΗΑΕ: Εμβάθυνση της συνεργασίας στους περισσότερους δυνατούς τομείς και από κοινού αντιμετώπιση παγκόσμιων και περιφερειακών προκλήσεων
Επόμενο άρθροΚίνα: 11 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, 4.333 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες