Μετά τον οβελία και τα κοκορετσάκια που απολαύσαμε έχουμε ένα φούσκωμα, ένα βάρος, ή και μερικά κιλάκια παραπάνω. Πως θα τα χάσουμε;
Πρώτα από όλα πρέπει να μάθουμε πώς η κάθε τροφή που λαμβάνουμε, απορροφάται και μεταβολίζεται διαφορετικά στο σώμα μας, μας κάνει να νοιώθουμε λιγότερη ή περισσότερη πείνα.
Τα αυγά που γλύτωσαν από το τσούγκρισμα
Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος τα αυγά είναι ότι πρέπει, έχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης, καλά λιπαρά με αποτέλεσμα να μας κρατούν χορτασμένους για μεγάλο χρονικό διάστημα και το σημαντικότερο είναι έτοιμα βρασμένα από το Πάσχα και αν τα έχουμε στο ψυγείο μπορούμε να τα βάλουμε στην διατροφή μας πιο εύκολα.
Λαχανικά πράσινα, κόκκινα και κίτρινα
Ευκαιρία για αποτοξίνωση από τα κρεατικά. Με την κατανάλωσή τους αυξάνουμε τον όγκο που έχουμε στο στομάχι, χωρίς να αυξήσουμε τις θερμίδες.
Επιθυμητά λαχανικά, σπανάκι, μαρούλι, καρότα, ντομάτες, αγγούρι, πιπεριές που είναι χαμηλά σε θερμίδες και υδατάνθρακες, αλλά γεμάτα ίνες.
Φρουτάκια πολλά και διάφορα
Τρώμε φρούτα και πίνουμε χυμούς πολλούς, δεν έχουμε προτίμηση αρκεί να είναι διαφορετικά φρούτα και από ένα ανάμεσα σε κάθε γεύμα, στους χυμούς βάζουμε λίγο από κάθε φρούτο και λαμβάνουμε πολλές φυτικές ίνες ενώ νοιώθουμε χορτάτοι.
Ψαράκι και ω3 λιπαρά
Ο Σολομός ανήκει στα λιπαρά ψάρια που περιέχουν σημαντικές ποσότητες θρεπτικών συστατικών ω3 λιπαρά και ιώδιο, που βοηθά στην μείωση της φλεγμονής στο σώμα. Σαρδέλες, ρέγγες και πέστροφες έχουν – σχεδόν – την ίδια αξία με τον σολομό.
Πατάτες, πλούσιες σε κάλιο
Ιδιαίτερα πλούσιες σε Κάλιο, μας κάνουν να νοιώθουμε χορτάτοι αλλά μόνο αν είναι βραστές και κρύες.
Όσπρια, τα δυναμωτικά
Αποτελούν κορυφαίες πηγές φυτικών πρωτεϊνών και φυτικών ινών, χορταίνουμε με μικρές ποσότητες και νοιώθουμε γεμάτοι για πολλές ώρες.
Η αλήθεια είναι πως για όσους από εμάς έκαναν νηστεία 40 μέρες γα το Πάσχα, έπεσε βαρύτερο το φαγοπότι της Ανάστασης σε σχέση με όλους τους άλλους που δεν νήστεψαν όμως η καλή διατροφή και η αποτοξίνωση είναι απαραίτητη για κάθε οργανισμό.