Θεσσαλονίκη: Με την εγκύκλιο του υπ. Μεταφορών μπαίνει «φρένο» στην πρακτική των «πειραγμένων» ταχογράφων

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Πολύ σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε την εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών για τον ανακαθορισμό της διαδικασίας τεχνικού ελέγχου και κυρίως του μηχανογραφικού συστήματος των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, Κωνσταντίνος Βήκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη όσον αφορά στη λήψη γνώσης από τους οδηγούς για τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει ένα όχημα, είτε αυτό είναι ιδιοκτησίας τους, είτε πρόκειται να γίνει ιδιοκτησίας τους. Βάσει ενός σχεδίου εγκυκλίου που έχουμε στα χέρια μας αυτήν τη στιγμή από το υπουργείο Μεταφορών, υλοποιείται μία παλαιότερη πρόταση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, ώστε να αναγράφεται όλο το ιστορικό των χιλιομέτρων σε κάθε έλεγχο ΚΤΕΟ κατά το παρελθόν. Αυτό διαπιστώνεται σήμερα ανά χρονιά, ανά δελτίο, ενώ με τη νέα μέθοδο, ουσιαστικά σε κάθε δελτίο θα αναρτάται όλο το ιστορικό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν το όχημα έχει εμπλακεί σε δέκα τεχνικούς ελέγχους με δέκα αντίστοιχες καταγραφές χιλιομέτρων θα αναγράφονται όλες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βήκας υπογράμμισε πως οι προτάσεις για το συγκεκριμένο μέτρο υπεβλήθησαν από τον Σύνδεσμο πριν από τρία χρόνια, διότι -όπως τόνισε- είχαν γίνει γνωστά φαινόμενα ορισμένων που ήθελαν να σβήσουν τα «ίχνη» της έντονης διαφοράς χιλιομέτρων με ελέγχους που πραγματοποιούνταν σε διάστημα λίγων ημερών, φαινόμενα που εντόπισε ο σύνδεσμος και «με αφορμή αυτά τα δεδομένα απευθυνθήκαμε στο υπουργείο Μεταφορών και θεωρήσαμε σκόπιμο να αναγράφεται όλο το ιστορικό πάνω στο δελτίο ελέγχου, προκειμένου να υπάρχει πλήρη γνώση χρόνια πριν».

«Δεν υπάρχει περίπτωση, πλέον, στο μέλλον να πραγματοποιείται τεχνικός έλεγχος και να μην “παράγεται” αυτή η γνώση που περιέγραψα. Η άλλη δυνατότητα που δίνεται, μέσω αυτής της εγκυκλίου του υπουργείου Μεταφορών, είναι ότι θα μπορεί ο κάθε χρήστης, μέσω της εφαρμογής του TaxisNet, να εισάγεται στην πλατφόρμα δεδομένων του υπουργείου Μεταφορών και να αντλεί τα αντίστοιχα στοιχεία» επισήμανε ο κ. Βήκας.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ