Θεσσαλονίκη: Τη θλίψη της εκφράζει η ΠΕΔ-ΚΜ για τον θάνατο του μαθητή στις Σέρρες

 Τη θλίψη της για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες, ύστερα από την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου, εκφράζει σε ψήφισμά της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

 

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του μικρού αγοριού, κάνει λόγο για μια ανείπωτη τραγωδία και σημειώνει ότι τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να απαλύνουν τον πόνο των γονιών, των συγγενών, των φίλων και των συμμαθητών του.

«Η ΠΕΔ-ΚΜ ελπίζει ότι το μεγάλο “γιατί” στην αδιανόητη τραγωδία που συγκλονίζει την οικογένεια του αγοριού, την τοπική κοινωνία, τη σχολική κοινότητα θα βρει άμεσα απαντήσεις για την αδιανόητη τραγωδία. Οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας επιθυμούμε και είμαστε βέβαιοι ότι θα διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή ενός παιδιού. Ο λόγος είναι πλέον στην Δικαιοσύνη για να αποδώσει ευθύνες σε όλους όσους τις έχουν» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα.

Παράλληλα, η ΠΕΔ-ΚΜ σημειώνει ότι η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, παρά τη δύσκολη συγκυρία, δίνει καθημερινά μεγάλο αγώνα για να διατηρεί ασφαλείς τις σχολικές μονάδες και δηλώνει πως αναγνωρίζει τις διαρκείς προσπάθειες του δημάρχου Σερρών να αναβαθμίσει και να συντηρήσει τις εκπαιδευτικές δομές στον δήμο του.

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΧρ. Σταϊκούρας: Η αύξηση του ΑΕΠ επιβεβαιώνει την πρόοδο, την ανθεκτικότητα και τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας
Επόμενο άρθροΠόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία παρήγγειλε εκατοντάδες UAVs και πυραύλους από το Ιράν