Θεσσαλονίκη: Σκεπάσματα και είδη πρώτης ανάγκης μοιράστηκαν σε άστεγους για την προστασία από το ψύχος

Σκεπάσματα και είδη πρώτης ανάγκης προσέφεραν για μία ακόμη φορά τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προστασίας των ευάλωτων πολιτών από το ψύχος.

 

Οι δημοτικοί αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της νύχτας βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να μοιράσουν κουβέρτες, υπνόσακους, τρόφιμα και νερά στους αστέγους για να προφυλαχθούν από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Οι άνθρωποι που παραμένουν στον δρόμο, με δική τους βούληση, από την οδό Γιαννιτσών έως την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, ανέρχονται σε 45.

«Οι άστεγοι συμπολίτες μας αποτελούν άμεση προτεραιότητα αυτές τις ημέρες που το ψύχος είναι δριμύ. Τους γνωρίζουμε, μας γνωρίζουν, είμαστε όλη νύχτα κοντά τους. Προσπαθούμε να τους παρακινήσουμε να πάνε στις δομές. Σε όσους δεν το επιθυμούν, δίνουμε τρόφιμα, νερό και υπνόσακους», δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Κοσμοπούλου ανέφερε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης «είναι δίπλα σε κάθε άστεγο αυτής της πόλης. Ανοίξαμε με διευρυμένο ωράριο τις δομές, ωστόσο κάποιοι δεν επιθυμούν να έρθουν. Έτσι παραδώσαμε κουβέρτες, υπνόσακους, τρόφιμα και νερά στους δημοτικούς αστυνομικούς και εκείνοι προσεγγίζουν έναν – έναν τους ανθρώπους που είναι στον δρόμο και τους ρωτούν αν χρειάζονται κάτι, αν είναι καλά και τους προσφέρουν ό,τι ζητούν».

Το Υπνωτήριο Αστέγων του δήμου Θεσσαλονίκης και το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας θα λειτουργούν έως και το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, όλο το εικοσιτετράωρο, ενώ οι βραδινές εξορμήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν για όσους παραμένουν στον δρόμο.

*Τις συνημμένες φωτογραφίες παραχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΣεισμός σε Τουρκία και Συρία: Αγώνας με τον χρόνο για την ανεύρεση επιζώντων
Επόμενο άρθροΒουλή – Αλ. Τσίπρας: Ο καημός του κ. Μητσοτάκη δεν είναι να αποκλείσει τους ναζί, αλλά να πάρει τις ψήφους των ακροδεξιών