Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 1800 επιχειρήσεις έκαναν έναρξη και 1890 διεγράφησαν από τα μητρώα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου στο φετινό εννιάμηνο

Αρνητικό παραμένει και στο πρώτο εννεάμηνο του 2017 το “ισοζύγιο” εγγραφών-διαγραφών επιχειρήσεων στα μητρώα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), κατάσταση που -σύμφωνα με ανακοίνωση του φορέα- διαιωνίζεται εδώ και 90 μήνες, ήδη από την έναρξη της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΜΗ του ΕΕΘ, από την 1η Ιανουαρίου 2017 έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2017, εγγραφή έκαναν 1.818 επιχειρήσεις, ενώ διεγράφησαν 1.892.

Οι περισσότερες εγγραφές αφορούσαν ατομικές επιχειρήσεις (1.160 εγγραφές έναντι 1.587 διαγραφών), ακολουθούν οι ομόρρυθμες (217 εγγραφές έναντι 180 διαγραφών), οι Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες-ΙΚΕ (206 έναντι 23 διαγραφών), οι ετερόρρυθμες (89 έναντι 55), οι μονοπρόσωπες Ι.Κ.Ε. (83 εγγραφές έναντι 1 διαγραφής) και οι Αστικές Μη Κερδοσκοπικές  (55 έναντι 2). Στο αντίστοιχο εννεάμηνο του 2016 κατεγράφησαν 1.773 εγγραφές και 1.892 διαγραφές.

«Από τα στοιχεία αυτά αποδεικνύεται ότι ο χώρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να κινείται μέσα στο καταστροφικό σπιράλ της κρίσης και της ανέχειας. Πολύ φοβάμαι ότι η πορεία αυτή θα συνεχιστεί, αφού δεν υπάρχουν μέτρα αναστροφής της κατάστασης. Την ώρα που η αγορά στενάζει η κυβέρνηση απλώς αυξάνει τους μισθοδοτούμενους από το Δημόσιο όπως και το κονδύλιο του προϋπολογισμού για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Πρόκειται για εξαιρετικά αρνητική κατάσταση, που ναρκοθετεί ακόμη περισσότερο το μέλλον της χώρας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, σχολιάζοντας τα στοιχεία.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΚαθηγητές στη λαχανοκομία, τη δενδροκομία και τον αμπελοοινικό κλάδο εξηγούν αν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα μπορούν να νικήσουν την κλιματική αλλαγή
Επόμενο άρθροΕπιστρέφει ο ελληνικός διαγωνισμός διαστημικής CanSat in Greece για μαθητές και φοιτητές