Θεσσαλονίκη: Παραδίδεται σε κυκλοφορία ο κλάδος προς Θεσσαλονίκη της Σήραγγας Κατερίνης

Παραδίδεται στην αμφίδρομη κυκλοφορία ο κλάδος προς Θεσσαλονίκη της Σήραγγας Κατερίνης (Σήραγγα Τ4), αύριο, Δευτέρα 13 Μαΐου, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για την αναβάθμισή της.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Ταχιάος θα επιθεωρήσει «τις παρεμβάσεις που έγιναν από τον παραχωρησιούχο, «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», στην ηλεκτροδότηση, στην εποπτεία, στον αυτόματο έλεγχο, στον αερισμό και στα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, που καθιστούν τη σήραγγα ασφαλέστερη για τους διερχόμενους οδηγούς».

Μέχρι την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων η κυκλοφορία των Ι.Χ. θα διεξάγεται μέσω του αμφιδρομημένου κλάδου, με μια λωρίδα, ανά κατεύθυνση και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων (π.χ. φορτηγά, λεωφορεία) η κυκλοφορία θα εξακολουθήσει να γίνεται μέσω της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης, τονίζεται στην ανακοίνωση. Η σήραγγα παρέμεινε καθολικά κλειστή από τις 8 Απριλίου 2024.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα μεταβεί και στην Γέφυρα Αξιού, όπου θα πραγματοποιήσει αυτοψία των εργασιών αποκατάστασής της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συνελήφθη 49χρονη για έκθεση ανηλίκου, καθώς εντοπίστηκε σε κατάσταση μέθης σύμφωνα με την αστυνομία
Επόμενο άρθροΜήνυμα του αρχηγού της ΕΛΑΣ για τη Γιορτή της Μητέρας