Θεσσαλονίκη: Λιγότερα από πέρσι τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία

Λιγότερα από πέρσι είναι φέτος τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα την προϊσταμένη του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας, Μαρία Πιπερίδου. Η ίδια αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «κρούσματα υπήρξαν φέτος στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Ημαθίας και Σερρών» και ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης στους Δήμους Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Δέλτα και Χαλκηδόνας.

Ωστόσο, σχολιάζει ότι «σε σχέση με προηγούμενα χρόνια είμαστε καλύτερα καθώς τα κρούσματα είναι λιγότερα από προηγούμενες χρονιές και όσο πάνε και μειώνονται».

Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια εκδήλωσης κρουσμάτων του ιού επισημαίνει ότι κρούσματα εμφανίζονται συνήθως ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου και συνιστά, ως τότε, την τήρηση από τους πολίτες των μέτρων πρόληψης από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Νωρίτερα, τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης από τον ιό του δυτικού Νείλου στην Ελεούσα ανακοίνωσε ο Δήμος Χαλκηδόνος. Στο πλαίσιο αυτό, απόψε (στις 10 το βράδυ) θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός σε όλον τον οικισμό από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για τον λόγο αυτό, συνιστάται όλοι οι κάτοικοι της Κοινότητας, από εκείνη την ώρα και για τις επόμενες δύο ώρες καλούνται να μην κυκλοφορούν, οι πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους να παραμείνουν κλειστά, να απομακρυνθούν οι κυψέλες μελισσών, να μην υπάρχουν απλωμένα ρούχα και να πλυθούν τα φρούτα και τα λαχανικά από τους κήπους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΤο φυσικό αέριο έρχεται στη Δυτική Ελλάδα, βάζοντας τέλος στην ενεργειακή απομόνωση της Περιφέρειας
Επόμενο άρθροΣε 83.826 ανήλθαν οι θάνατοι στην Ελλάδα – συμπεριλαμβανομένων αυτών λόγω της πανδημίας – στις 31 πρώτες εβδομάδες του 2021 σημειώνοντας αύξηση 9,48%