Ένταση επικράτησε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όταν διαδηλωτές του «συντονισμού συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης», απωθώντας τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, διέκοψαν τη διαδικασία πλειστηριασμού ενός χωραφιού στο Χορτιάτη, μετά από αίτημα τράπεζας.
Οι διαδηλωτές με την έναρξη της διαδικασίας κατήγγειλαν ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός βρίσκεται «εκτός των εξαιρέσεων που προβλέπει το πλαίσιο της αποχής των συμβολαιογράφων» και ζήτησαν από την πρόεδρο του συλλόγου συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης Ι. Χρουσαλά – Μπιλίση, η οποία είχε αναλάβει τον πλειστηριασμό, να τους επιδείξει την ειδική άδεια εξαίρεσης της από την αποχή, η οποία παρέχεται σε συμβολαιογράφους για ορισμένες περιπτώσεις, όπως προβλέπει το πλαίσιο της αποχής τους, από τα συλλογικά τους όργανα.
Η ίδια απέρριψε τις καταγγελίες και τους επέδειξε έγγραφο, το οποίο, όπως κατήγγειλαν οι διαδηλωτές, αφορούσε αίτημα της τράπεζας προς το συμβολαιογραφικό σύλλογο Θεσσαλονίκης για τον κατ’ εξαίρεση, λόγω της αποχής, σημερινό πλειστηριασμό ακινήτων του ενδιαφέροντος της, σε Θεσσαλονίκη και Βασιλικά.
Όπως κατήγγειλαν τα μέλη του «συντονισμού», η κ. Μπιλίση τους πληροφόρησε ότι η δημόσια αναγγελία για το ακίνητο είχε γίνει, κάτι το οποίο αμφισβήτησαν οι ίδιοι, δηλώνοντας ότι ήταν από την αρχή μέσα στην αίθουσα και πέντε λεπτά πριν τις πέντε, πριν το άνοιγμα των προσφορών, διέκοψαν τη διαδικασία.
Οι διαδηλωτές σε δηλώσεις τους χαρακτήρισαν «σκάνδαλο» τη διαδικασία του πλειστηριασμού, υποστηρίζοντας ότι «επιχειρήθηκε να ανοίξει κερκόπορτα» πλειστηριασμών σε όλη χώρα, με μια διαδικασία «η οποία παραβιάζει και την ίδια την αποχή των συμβολαιογράφων».
Υποστήριξαν, επίσης, ότι έλαβαν την προφορική διαβεβαίωση της κ. Μπιλίση ότι «ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε», υπογραμμίζοντας ότι εάν αποδειχθεί εκ των υστέρων ότι «έχει γίνει με οποιονδήποτε τρόπο, είναι από την αρχή, ως το τέλος, παράνομος» και επιφυλάχθηκαν για τις νόμιμες ενέργειες σε αυτή την περίπτωση, όπως και να ζητήσουν να τους επιδοθεί επισήμως το έγγραφο που τους επέδειξε.