Θεσσαλονίκη: ‘Εως τα τέλη του 2017 θα διατεθούν σε 1.634 μονογονεϊκές οικογένειες κουπόνια για αγορά προϊόντων από λαϊκές

Μέχρι το τέλος του 2017 αναμένεται να διατεθούν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα κουπόνια αξίας 100 ευρώ για την αγορά προϊόντων από τις λαϊκές αγορές σε μονογονεϊκές οικογένειες.

Αυτό ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, υποστηρίζοντας πως η διάθεση του ποσού των 200.000 ευρώ θα περάσει από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας.

Στη συνέχεια, θα κληθούν οι συνολικά 1.634 δικαιούχοι, καταγεγραμμένοι στα μητρώα των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης, να καταθέσουν τα χαρτιά τους και να λάβουν τα κουπόνια.

«Τα κουπόνια θα ανακουφίσουν κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να τα εξαργυρώσουν για τα ψώνια τους από τις λαϊκές αγορές. Παράλληλα, οι συμβεβλημένοι πωλητές των λαϊκών θα εξαργυρώνουν τα κουπόνια εισπράττοντας το αντίτιμο από την περιφέρεια» είπε ο κ. Γιουτίκας.

Η δαπάνη του ποσού των 200.000 ευρώ αντιστοιχεί στο 25% των ανταποδοτικών τελών των λαϊκών αγορών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τη νομοθεσία μπορεί να διατίθεται σε μέλη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη στόχος είναι κάθε χρόνο να επιλέγεται και μια ευπαθής ομάδα για τη διάθεση αυτού του ποσού, ώστε να ανακουφιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος μας η στήριξη των αδυνάτων
Επόμενο άρθροΚαλό μήνα σε όλους – Καλό Οκτώβρη με χαμόγελο και αισιοδοξία – Ένα τραγουδάκι αφιερωμένο σε εσάς