Θεσσαλονίκη: Εντός των ημερών επαναπροκηρύσσονται θέσεις αναισθησιολόγων ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα

«Προσπαθούμε με όποιον τρόπο μπορούμε τα βοηθήσουμε, κατ΄αρχήν το «Ιπποκράτειο» που έχει το μεγαλύτερο θέμα αλλά και όλα τα νοσοκομεία στην περιοχή», σημείωσε αναφερόμενη στις ελλείψεις αναισθησιολόγων η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι το θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων είναι διαχρονικό, ότι δόθηκαν κίνητρα για να κάνουν οι γιατροί ειδικότητα αναισθησιολογίας και ότι θα χρειαστούν μερικά χρόνια μέχρι να ολοκληρώσουν οι ειδικευόμενοι την εκπαίδευσή τους.

Σημείωσε επίσης ότι εντός των ημερών θα επαναπροκηρυχθούν θέσεις αναισθησιολόγων και ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα. Όσον αφορά τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ανέφερε: «Είχαμε μια συνάντηση πριν από λίγες μέρες, ζητήσαμε από κάθε ιδιωτική κλινική οκτώ εφημερίες το μήνα για το «Ιπποκράτειο» και μας τις δίνουν. Οπότε είναι και αυτό ένα προϊόν συνεργασίας που είναι σημαντικό».

Η κ. Γκάγκα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων του νέου συγκροτήματος Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου-Στεφανιαίας Μονάδας-Τμήματος μη Επεμβατικής Διαγνωστικής Καρδιολογίας, σημείωσε ότι έχει επαφές με τους αναισθησιολόγους σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση από τότε που ανέλαβε καθήκοντα στο Υπουργείο Υγείας .  Αναφερόμενη στην πρόταση δημιουργίας θέσεων για Πανεπιστημιακούς σημείωσε ότι έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στην Υπουργό Παιδείας για πέντε θέσεις και πρόσθεσε:

«Έχουμε συνεννοηθεί με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου τον κ. Παπαϊωάννου. Θα δοθούν στο «Ιπποκράτειο» για το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο  που είναι συμβατική υποχρέωση. Αλλά μέχρι να λειτουργήσει το Παιδιατρικό Νοσοκομείο, το 2025, αυτές οι πέντε θέσεις θα είναι στο Ιπποκράτειο.  Έχουμε επίσης θέσεις που τις πήραν  ουσιαστικά οι γιατροί που ήταν μέσα (στα νοσοκομεία). Ξαναπροκηρύσσουμε τώρα θέσεις, δηλαδή θα βγει η προκήρυξη αύριο ή μεθαύριο. Οπότε η πλατφόρμα θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα για θέσεις αναισθησιολόγων παντού όπου μας χρειάζονται. Και ελπίζουμε ότι θα έχουμε».

Σε ερώτηση σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού απάντησε ότι αυτά είναι μεν αρκετά αλλά τα πράγματα είναι καλύτερα από άποψη νοσηλειών. Σημείωσε επίσης ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι ευάλωτοι πολίτες, όσοι είναι άνω των 60 και έχουν προβλήματα υγείας αλλά και οι νέοι άνω των 18 οι οποίοι επιθυμούν να εμβολιαστούν. Παράλληλα υπενθύμισε ότι φέτος τα κρούσματα γρίπης ξεκίνησαν πολύ πρώιμα από το καλοκαίρι και συνέστησε αντιγριπικό εμβολιασμό αλλά και εμβολιασμό κατά της Covid στις ομάδες  υψηλού κινδύνου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΒέροια: Τηλεφωνικές απάτες με υποτιθέμενα τροχαία εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ – Μία σύλληψη
Επόμενο άρθροΓερμανία: “Φρένο τιμής φυσικού αερίου” ανακοίνωσε η κυβέρνηση – Στα 150-200 δισεκατομμύρια το κόστος του μέτρου