Θεσσαλονίκη: Ενημέρωση για υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας  από τον ΦΣΘ  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού

Ενημέρωση για υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας, όπως είναι οι εμβολιασμοί, τα rapid tests, η περιποίηση τραύματος, η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και η συμμόρφωση στη φαρμακευτική αγωγή, θα παρέχουν εθελοντές φαρμακοποιοί στις  25 Σεπτεμβρίου( 10:00-19:00) στην περιοχή  του Λευκού Πύργου,  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού  που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

Στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν ενημερωτικά σταντ εταιρειών για προϊόντα που διανέμονται μέσω των φαρμακείων, ενώ θα δίνεται στους πολίτες και ενημερωτικό έντυπο με αρθρογραφία που αφορά, μεταξύ άλλων, την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και την πρόληψη και τον έλεγχο του προδιαβήτη.Το κεντρικό μήνυμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού  είναι «Φαρμακεία ενωμένα για έναν κόσμο πιο υγιή».

«Οι φαρμακοποιοί συμβάλλουν με την επιστημονική κατάρτιση, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στη διασφάλιση της καλής υγείας των πολιτών. Στόχος του Συλλόγου μας παραμένει η λειτουργία των φαρμακείων ως μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και η θεσμοθέτηση από την πολιτεία της παροχής υπηρεσιών μέσα από αυτά.

Άλλωστε μελέτες έχουν αποδείξει ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας θα έχει πολλαπλά οικονομικά οφέλη αν θεσμοθετηθούν οι υπηρεσίες στα φαρμακεία, ενώ συγχρόνως θα προστατευτεί περισσότερο η δημόσια Υγεία μέσω της πρόληψης ασθενειών, της παρακολούθησης της συμμόρφωσης των ασθενών στη φαρμακευτική αγωγή τους, της συμβουλής και της φροντίδας», σημειώνει  ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΝ. Χαρδαλιάς: Οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλευρό των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: «Φέτος το χειμώνα η ”συνάντηση” Covid και γρίπης θα είναι μεγαλειώδης»  εκτιμά η καθηγήτρια Ιατρικής Μικροβιολογίας ΑΠΘ Γεωργία Γκιούλα