Θεσσαλονίκη: Δικογραφία σε βάρος αντρόγυνου για περιβαλλοντική ρύπανση – Άδειαζαν ποσότητες υγρών αποβλήτων σε χωράφια

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος αντρόγυνου, ενός άνδρα ηλικίας 70 ετών και της 65χρονης συζύγου του, στη Θεσσαλονίκη, για παραβίαση του Νόμου που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες σχετικά με περίπτωση περιβαλλοντικής ρύπανσης και απόρριψης αποβλήτων σε αγροτεμάχια στην περιοχή των Διαβατών.

Όπως προέκυψε, η 65χρονη ιδιοκτήτρια επιχείρησης εκκενώσεων – καθαρισμού βόθρων, αποφράξεων φρεατίων και άλλων υδραυλικών εγκαταστάσεων καθώς και μεταφορών άλλων υγρών ή αερίων με βυτιοφόρα, από κοινού με τον σύζυγό της, προέβαιναν σε ανεξέλεγκτες απορρίψεις μεγάλων ποσοτήτων υγρών αποβλήτων παχύρρευστης μορφής σε χωράφια.

Κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, παρουσία αρμόδιου υπαλλήλου του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διαπιστώθηκε ότι στον αύλειο χώρο της επιχείρησης υπήρχαν μεταλλικοί σωλήνες που συνδέονταν με βυτιοφόρο και κατέληγαν σε διπλανό χωράφι, όπου υπήρχαν μεγάλες ποσότητες λάσπης, που προήλθε από τις απορρίψεις των υγρών αποβλήτων.

Επιπλέον, υπήρχαν υπόγεια φρεάτια σε πολλά σημεία της εγκατάστασης με σωλήνες πρόσφορους για σύνδεση με βυτιοφόρα όπου κατέληγαν απορριπτόμενα απόβλητα, καθώς επίσης σε όλη την έκταση του οικοπέδου υπήρχαν πεταμένα μεταλλικά αντικείμενα, βαρέλια, εγκαταλελειμμένα οχήματα κ.ά., δημιουργώντας μία ρυπαρή κατάσταση.

Αποτέλεσμα των προαναφερόμενων ενεργειών ήταν η υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα τη διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας και την υποβάθμισης της ζωής των κατοίκων. Η δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

*Τις συνημμένες φωτογραφίες παραχώρησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

ρύπανση1 ρύπανση2

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΧρ. Σταϊκούρας: Οι έξι προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας – Συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ESM Pierre Gramegna
Επόμενο άρθροΥπουργείο Εργασίας: Επτά ερωτήσεις-απαντήσεις για τις αυξήσεις των συντάξεων και την ενίσχυση των συνταξιούχων