Θεσσαλονίκη – 83ηΔΕΘ: Πρόγραμμα για μηδενικά απορρίμματα προωθεί η Coca Cola

Διαδραστικό κέντρο ανακύκλωσης θα λειτουργήσει τον προσεχή Οκτώβριο, μέσα σε χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Coca Cola και στο πλαίσιο του προγράμματος “zero waste cities”.

“Θα κάνουμε συλλογή πλαστικών και στη συνέχεια θα τα μετατρέπουμε σε έπιπλα και αντικείμενα για την πόλη, με ζωντανή 3D ρομποτική εκτύπωση” ανακοίνωσε η Σίσσυ Ηλιοπούλου, διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και επικοινωνίας σε εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα η Coca Cola στην 83η ΔΕΘ.

Στόχος της εταιρίας είναι να καταστεί η Θεσσαλονίκη, η πρώτη “zero waste city” στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη μέσα από ένα πρόγραμμα, με προοπτική τριετίας που στηρίζεται στους άξονες: παρέμβαση, εκπαίδευση και αλλαγή συμπεριφοράς.

“Για πρώτη φορά λανσάρουμε στην Ελλάδα το “Print Your City” μέσω του οποίου, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, απορρίμματα μπορούν να μετατραπούν σε χρηστικά αντικείμενα” τόνισε από την πλευρά της η Λίλιαν Νεκταρίου, γενική διευθύντρια της Coca Cola για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Πρόθεση της εταιρίας είναι ως το 2030, το 50% των συσκευασιών της να προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά όπως επίσης και να ανακυκλώνεται το 100% των συσκευασιών προϊόντων της.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. σχόλιο για τη συνέντευξη τύπου του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΓΕΣ: Παραδόθηκαν στην Τουρκία οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που εντοπίστηκαν χθες εντός του ελληνικού εδάφους στην περιοχή Φέρες του Έβρου