Θ. Πετράκος: «Χιλιάδες αγρότες κινδυνεύουν να χάσουν το χαρακτηρισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη».

Η  κυβέρνηση αποχαρακτηρίζει χιλιάδες κατά κύριο επάγγελμα αγρότες 

Χιλιάδες  αγρότες αντιμετωπίζουν το κίνδυνο να χάσουν την ιδιότητα   «κατά  κύριο  επάγγελμα αγρότη», διότι για πρώτη χρονιά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων  δεν έχει εκδώσει ακόμη εγκύκλιο – όπως έκανε  μέχρι και  πέρυσι  -ώστε  όσοι  είναι όλα  τα προηγούμενα  χρόνια  «κατά  κύριο  επάγγελμα αγρότες»  αλλά δεν είχαν κάνει  την προηγούμενη χρονιά  δήλωση ΟΣΔΕ να μην χάνουν την ιδιότητα τους.

Οι  αρνητικές  συνέπειες για τους αγρότες αυτούς θα είναι βαρύτατες:

  1. Δεν θα έχουν τη βεβαίωση ότι συνεχίζουν να   είναι «κατά  κύριο  επάγγελμα αγρότες» συνεπώς δεν θα μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους με ότι συνεπάγεται  αυτό.
  2. Ο κίνδυνος είναι  άμεσος διότι  σε λίγες ημέρες,  στις 26 Ιουλίου , λήγει  η προθεσμία υποβολής των φορολογιών δηλώσεων και  ο  αποχαρακτηρισμός χιλιάδων  «κατά  κύριο  επάγγελμα αγροτών » θα έχει  ως συνέπεια όλοι  αυτοί  οι αγρότες να πληρώσουν πολύ αυξημένο φόρο αφού δεν τους αναγνωρίζεται αφορολόγητο.

Για όλους αυτούς τους  λόγους  η ΛΑΕ καλεί τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων  να εκδώσει  άμεσα την εγκύκλιο που απαιτείται , όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια ,ώστε να μην καταστραφούν  χιλιάδες  «κατά  κύριο  επάγγελμα αγρότες».

Προειδοποιούμε  και  τονίζουμε  ότι θα αποτελεί απαράδεκτη κουτοπονηριά, ντροπή  και μέγιστη κοινωνική αναλγησία αν γίνει αυτό  που  κυκλοφορεί ευρέως , ότι η  έκδοση της εγκυκλίου θα γίνει  μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Διότι οι αγρότες δεν τρώνε κουτόχορτο. Θα καταλάβουν πολύ  καλά ότι  μοναδικός στόχος αυτής της κουτοπόνηρης ενέργειας θα είναι να  κλέψει η κυβέρνηση χρήματα από τις τσέπες των αγροτών.

Ο Θανάσης Πετράκος είναι   υπεύθυνος Αγροτικής   Πολιτικής της Π.Γ της ΛΑ.Ε. και πρώην Βουλευτή Μεσσηνίας

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλεξάνδρειας, την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, στις 20:30

Προηγούμενο άρθροΠληρώθηκαν 15,8 εκατ. ευρώ σε 10.711 δικαιούχους βιολογικών καλλιεργειών
Επόμενο άρθροΑνέκδοτα: 1 Απανωτή τύχη… – 2 Να διαλέξει θεραπεία…