Θ. Γλαβίνας: «Έναν χρόνο μετά, ο πόνος και η οργή των οικογενειών και της ελληνικής κοινωνίας, απαιτούν δικαιοσύνη»

Καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

«Αναμφισβήτητα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γλαβίνας αναφερόμενος στην επέτειο ενός χρόνου από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, όταν την 28η Φεβρουαρίου 2023 η σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών άφησε πίσω της 57 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες, ανθρώπους να θρηνούν και την ελληνική κοινωνία σε σοκ.

«Ειδικά οι γονείς αλλά και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της βιώνουν μία θλίψη που προκάλεσε το βαθύ τραύμα της τραγωδίας των Τεμπών και το οποίο σιγά σιγά μετατρέπεται σε οργή. Έναν χρόνο μετά, όλοι ζητούν επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες και δικαιοσύνη» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Δεν είναι η μέρα για κομματικές διαμάχες στη μνήμη των θυμάτων κι από σεβασμό στις οικογένειες, αλλά κάποια πράγματα η ελληνική κοινωνία αρχίζει και τα καταλαβαίνει» τόνισε ο κ. Γλαβίνας αναφερόμενος στην πορεία της εξεταστικής επιτροπής.

«Η οργή, στην οποία μετουσιώνεται ο πόνος, μπορεί να πλήξει ακόμη και τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας. Καθώς χάνεται η εμπιστοσύνη στα κόμματα, στην λειτουργία των θεσμών και της δικαιοσύνης. Οι χιλιάδες υπογραφές που μαζεύτηκαν, ακόμη κι αν ενδεχομένως νομικά να μην έχουν κάποιο αποτέλεσμα, ωστόσο έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα που διατρέχει οριζόντια την ελληνική κοινωνία. Κάτι πρέπει να αλλάξει στη χώρα. Είναι δεδομένο πως αν όλα είχαν λειτουργήσει όπως έπρεπε αυτοί οι άνθρωποι δεν θα είχαν φτάσει στο σημείο να μαζεύουν υπογραφές. Η δικαιοσύνη έπρεπε να έχει τρέξει πολύ γρήγορα κι η Βουλή να έχει κάνει την δουλειά της μέσα από μία προανακριτική επιτροπή χωρίς πρόθεση συγκάλυψης, όπως αποδείχτηκε στην εξεταστική επιτροπή. Η κοινωνία καταλαβαίνει σήμερα πως εδώ υπάρχει μία προσπάθεια συγκάλυψης. Οι γονείς κάνουν έναν αξιοσέβαστο αγώνα και οφείλουμε να τους αποδώσουμε τιμή που, παρά το πένθος και την μεγάλη δυσκολία, αγωνίζονται να αλλάξει κάτι στη χώρα. Δυστυχώς όμως ακόμη και σήμερα ο σιδηρόδρομος εξακολουθεί να έχει σοβαρά προβλήματα ασφάλειας» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Γλαβίνας υπογράμμισε πως «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα ως ένδειξη σεβασμού είναι να υποσχεθούμε πως θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να πέσει φως σ’ αυτή την υπόθεση, όχι με τον τρόπο που έγινε στην εξεταστική επιτροπή και να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Προηγούμενο άρθροΟμιλία του Βουλευτή Σερρών Κωνσταντίνου Μπούμπα ως εισηγητή της Ελληνικής Λύσης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, για την συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία των Τεμπών