
«Η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων είναι διαρκής και παρούσα ιδιαίτερα στις περιοχές του Αιγαίου, όπως αυτή της Ψερίμου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Θανάσης Δαβάκης, μετά το πέρας των επισκέψεών του στην έδρα της 80ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) «ΚΩΣ» και το Επιτηρητικό Φυλάκιο «ΨΕΡΙΜΟΥ» της περιοχής ευθύνης της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου (ΑΣΔΑΑΜ) «ΑΙΓΕΑΣ», σήμερα, Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026.
Όπως ανέφερε ο κ. Δαβάκης, «διαπίστωσα για ακόμη μία φορά το υψηλό φρόνημα, την άρτια εκπαίδευση και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των γυναικών και των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων, που προασπίζονται με αυταπάρνηση την εθνική μας κυριαρχία».
Παράλληλα, όπως υπογράμμισε, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ακρίτες κατοίκους της Ψερίμου όπου άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως εκείνο της παρουσίας γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, το οποίο όπως τόνισε «συνεχώς στελεχώνουμε με οπλίτη γιατρό, τον οποίο ιδιαίτερα ευχαριστώ!».
Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης εξήρε την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία όπως τόνισε «είναι διαρκής και παρούσα ιδιαίτερα στις περιοχές του Αιγαίου μας όπως αυτή της Ψερίμου».
Τον Υφυπουργό υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Καλύμνου Ιωάννης Μαστροκούκος, ο Διοικητής της ΑΣΔΑΑΜ Αντιστράτηγος Δημήτριος Βακεντής, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Γρηγόριος Γαρουφαλιάς και ο Διοικητής του 282 Μ/Κ ΤΕ Ανχης (ΠΖ) Αβακούμ Παπαδόπουλος. Στη συνέχεια ο κ. Δαβάκης μετέβη στη Ψέριμο, όπου συναντήθηκε με το προσωπικό του Επιτηρητικού Φυλακίου και με κατοίκους του νησιού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ












