Τευτλοπαραγωγή και βιομηχανία ζάχαρης θέμα συνάντησης Οικολόγων πράσινων με αν. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Με πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου,  συνάντηση στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, με αντικείμενο την τευτλοπαραγωγή και τη βιομηχανία ζάχαρης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Τηλέμαχος Σπασίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων και συντονιστής του Χαρτοφυλακίου Αγροτικών Θεμάτων, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης, πρώην Αναπληρωτής ΥΠΑΑΤ, και εκπρόσωποι παραγωγών. Στη συζήτηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν πρωτίστως την οικονομική κάλυψη των τευτλοπαραγωγών για την παραγωγή της τρέχουσας χρονιάς, καθώς και το κεφαλαιώδες ζήτημα της εξεύρεσης βιώσιμης λύσης για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Ο κ. Γιάννης Τσιρώνης στήριξε την άποψη για ένα συνεργατικό σχήμα με στόχευση την καθετοποιημένη παραγωγή.

Ο κ. Τηλέμαχος Σπασίδης δήλωσε ότι η στήριξη του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων στην εύρεση και υλοποίηση βιώσιμης λύσης για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης είναι δεδομένη. Η πρωτογενής παραγωγή είναι αυτή τη στιγμή ο σημαντικότερος πυλώνας της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και η εξασφάλιση της αγροτικής παραγωγής πρωταρχικής σημασίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ