Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, λέει η Φ. Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε  την Πειραϊκή Ακτή μαζί με το δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και διαπίστωσε τη μόλυνση που έχει προκάλεσει σ΄ όλο το παραλικαό μέτωπο η πετρελαιοκηλίδα από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

      Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε «ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης γι’ αυτή την οικολογική καταστροφή είναι τεράστιες. Τέσσερις μέρες μετά το ναυάγιο το πετρέλαιο έχει φτάσει στον Πειραιά και τη Γλυφάδα, πλησιάζει τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη και είναι απειλή για ολόκληρη την παραλιακή ζώνη. Διαβεβαίωναν οι συναρμόδιοι υπουργοί από την Τρίτη ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, έχει ελεγχθεί. Τόσες μέρες μετά προσπαθούν σήμερα να συντονιστούν».

      Η κ. Γεννηματά ζήτησε να διερευνηθούν οι υπαρκτές και σοβαρότατες ευθύνες, όπως είπε, όσον αφορά το πλοίο. «Όμως  αυτή τη στιγμή απαιτούμε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για να αντιμετωπιστεί η ρύπανση και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την στήριξη των επαγγελματιών που επλήγησαν από αυτή την καταστροφή», υπογράμμισε.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προηγούμενο άρθροΚέρκυρα: Συνάντηση Τσίπρα -Τζεντιλόνι: Οι θυσίες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης οδήγησαν στην ανάπτυξη, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός
Επόμενο άρθροΤο νούμερο του Γιώργου Πάντζα! – Γράφει Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος