Τελείωσαν οι ψευτοπροοδευτισμοί, ή πρόοδος κι αναχρονισμός αγκαλιά – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχει αμφιβολία πια, ότι οι αποκαλούμενες προοδευτικές δυνάμεις αποτελούν την πιο βαθιά συντήρηση του τόπου.  Σ’ αυτή τη χώρα που ακόμη και το αναχρονιστικό ΚΚΕ κατατάσσεται στις προοδευτικές δυνάμεις, οι λέξεις κι οι έννοιες έχουν χάσει το νόημά τους.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Στην ουσία, οι αποκαλούμενες ή αυτοαποκαλούμενες προοδευτικές δυνάμεις δεν θέλουν ν’ αλλάξει το παραμικρό στην Ελλάδα. Να είμαστε σαν το γαλατικό χωριό που αντιστέκεται. Όχι στους Ρωμαίους αλλά στην εξελικτική οικονομία, στις σύγχρονες μεθόδους που στηρίζονται πια οι κοινωνίες και στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Ακόμη κι οι αφισοκολλήσεις/ρίποι ή η καθημερινή βάσανος που υποβάλλουν τους πολίτες μια φούχτα …επαναστάτες/προοδευτικοί , είναι χαρακτηριστικά πολιτικού μεσαίωνα.

Στην Ελλάδα χάνουμε χρόνο για να κάνουμε τα αυτονόητα. Για να πειστούν οι …προοδευτικοί ότι πρέπει να αλλάξουμε. Πάρτε παράδειγμα τα μη κρατικά πανεπιστήμια που η …πρόοδος τα αρνείται, τη στιγμή που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Μέχρι κι ο περιβόητος Γιώργος Παπανδρέου, που ήταν κάποτε υπέρμαχος, σήμερα εμφανίζεται … αντιστεκόμενος.  Η δήθεν προοδευτικότητα, ουσιαστικά αποκλείει τη χώρα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Για σκεφτείτε: Δεν θέλουν να αλλάξει το παραμικρό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τη μεταρρύθμιση Πιερρακάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκπρόσωπο του «όχι» του τον Πολάκη. Το ΠαΣοΚ τον μοιραίο για τη χώρα Γιώργο Παπανδρέου. Ταυτίστηκαν με την… Ελληνική Λύση και τη Νίκη, δηλαδή τις πιο αναχρονιστικές δυνάμεις της χώρας!

Καταλαβαίνετε; Πρόοδος και αναχρονισμός αγκαλιά!

Άρτζι μπούρτζι και λουλάς! Το δε ΠαΣοΚ, αφού αλλάζει θέση κάθε λίγο και λιγάκι, πρότεινε να χρησιμοποιήσουμε στην Ελλάδα το φινλαδικό μοντέλο! Όμως, συμφώνως με αυτό το μοντέλο, στην ανώτατη εκπαίδευση εισάγεται ΜΟΝΟ το 1/3 όσων αποφοιτούν από το Λύκειο. Αυτό θέλει ο …προοδευτικός Ανδρουλάκης;

Προσέξτε κι αυτό: Το νομοσχέδιο Πιερρακάκη στην συντριπτική του πλειοψηφία αφορά το δημόσιο πανεπιστήμιο και την αναβάθμισή του, συμφώνως με τις εισηγήσεις των ίδιων των πανεπιστημίων.  Κι όμως ούτε αυτές τα διατάξεις ψηφίζουν οι… προοδευτικοί…. αφού δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Εξ ου και επιμένουν να κληθεί στη Βουλή να διατυπώσει τις απόψεις της η … ΟΛΜΕ! Που δεν έχει καμιά δουλειά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση….

Φυσικά, η …επανάσταση δεν αφορά μόνο το νομοσχέδιο Πιερρακάκη. Παντού οι… προοδευτικοί εκφράζουν βαθιά αναχρονιστικές πολιτικές. Παρά το γεγονός ότι η κοινωνία τρέχει μπροστά και τους κρατά στα ισχνά εκλογικά τους ποσοστά…

Μα είπαμε. Οι ψευτοπροοδευτισμοί έχουν τελειώσει και πλέον συντάσσονται με τον απόλυτο αναχρονισμό της χώρας…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου 2024
Επόμενο άρθροΧ. Θεοχάρης: Στενεύουν οι δυνατότητες εκμετάλλευσης στις μικρές παραλίες – Η διευθέτηση του αιγιαλού είναι ζήτημα εθνικής σημασίας