Τάσος Μπαρτζώκας: Η διαγραφή του Κ. Κουρουμπλή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πράξη ούτε γενναιότητας ούτε σοβαρότητας!

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του Τάσου Μπαρτζώκα, κατά τη συμμετοχή του στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος», στο North Radio, με το Βαγγέλη Μωυσή και την Ειρήνη Γκέλη.

 Για τη δήθεν «Λίστα Πέτσα» και την Εξεταστική: «Με το πέρας της εξέτασης των μαρτύρων επιβεβαιώνεται δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, ότι η χώρα στερείται υπεύθυνης Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Κορυφαίοι θεσμοί ελέγχου, όπως μια Εξεταστική, ευτελίζονται. Πρόκειται για ένα ακόμα «φιάσκο», μια παρωδία που φέρει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα γυρνάει εναντίον του, καθώς μάρτυρες κατέθεσαν ότι δημοσκοπήσεις εργαλειοποιήθηκαν κατά τα περίφημα χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα. Έτσι είναι όμως, είμαστε συνηθισμένοι στην προσφιλή στάση του ΣΥΡΙΖΑ να παράγει δήθεν σκάνδαλα, νομίζοντας ότι έτσι κάνει πολιτική»

  • Για τους χυδαίους χαρακτηρισμούς Κουρουμπλή και την αποπομπή του από την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: «Εγώ προσωπικά, ως νέος κοινοβουλευτικός, θλίβομαι και νιώθω ντροπή για λογαριασμό του κ. Κουρουμπλή και τους χυδαίους χαρακτηρισμούς τους, εντός του Κοινοβουλίου. Σε καμία περίπτωση δε θεωρώ την πράξη διαγραφής του από τον κ. Τσίπρα, πράξη τόλμης, πολιτικής γενναιότητας ή σοβαρότητας. Η σοβαρότητα δεν είναι αλα καρτ, ούτε μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Να διαγράφουμε τον κ. Κουρουμπλή και να «κρατάμε κάτω από τα φτερά μας τον κ. Πολάκη. Μάλλον ο κ. Πολάκης είναι το alter ego του κ. Τσίπρα.»
  • Για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα και την απαξίωση των επιστημονικών στοιχείων από το ΣΥΡΙΖΑ: «ο κ. Τσιόδρας απάντησε ο ίδιος στις αιτιάσεις της Αξ. Αντιπολίτευσης και την άποψη του τη συμμερίζομαι απόλυτα. Αυτό που είπε είναι το εξής: όσο αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ υπάρχει θετική συσχέτιση στη θνησιμότητα. Αυτό είναι και το αυτονόητο. Και πάλι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να βρει εντός των επιστημονικών στοιχείων πεδίο για να ρίξει τη λάσπη του. Και πάλι ανύπαρκτα σκάνδαλα, τα οποία όμως δεν πέφτουν στο κενό: τροφοδοτούν διχαστικό και εκχυδαϊσμένο λόγο για «δολοφονίες και δολοφόνους». Θλίψη.»
  • Για το αν το ΚΙΝΑΛ μπορεί να αποτελεί αξιόπιστη και σοβαρή Αντιπολίτευση: «Αυτό μένει να αποδειχθεί και, προσωπικά, εύχομαι να είναι έτσι. Όλοι οι θεσμοί της χώρας επιβάλλεται να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και όχι το ιδιωτικό ή το κομματικό. Ενόψει των πολλαπλών προκλήσεων-κρίσεων η χώρα μας χρειάζεται μια υπεύθυνη Αντιπολίτευση, ιδίως από την στιγμή που η Αξιωματική έχει αποτύχει παταγωδώς σε αυτό το ρόλο, που να διατυπώνει προτάσεις και να ασκεί τον κοινοβουλευτικό έλεγχο με σοβαρότητα. Με άλλα λόγια, να παράγει πολιτική.»
  • Για την Ημαθία και τις προτάσεις που διατύπωσα στη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό: Οι κρίσιμες στιγμές απαιτούν αυξημένα πολιτικά αντανακλαστικά. Και πραγματικά ζούμε εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, υγειονομικών και οικονομικών, οπότε επιβάλλεται η ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας και των κλάδων της. Θεωρώ ότι η αύξηση της ρευστότητας από τις τράπεζες, η στήριξη των επιχειρήσεων στο πεδίο της ενεργειακής ακρίβειας, η μείωση του ΕΝΦΙΑ στα επαγγελματικά ακίνητα, η έκτακτη επιδότηση ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους και η αναμόρφωση της φορολογίας για τους αγρότες είναι απαραίτητα βήματα.»
Προηγούμενο άρθροΓ.Π.Α.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας: Ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων τελευταίου 24ωρου
Επόμενο άρθροΠροϋπολογισμός με φόντο το κύμα ακρίβειας