Τάσος Γαϊτάνης: “Οι εμβολιασμοί 1ης δόσης ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια”

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» και στους δημοσιογράφους Ντ. Σιωμόπουλο και Στ. Γκαντώνα, όπου απάντησε σε ερωτήσεις για την πορεία του εμβολιασμού και για τη διαχείριση της πανδημία.

Αρχικά ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι χθες ξεπεράσαμε τα 7 εκατ. σε πρώτες δόσεις και ότι οι εμβολιασμοί σε αναμνηστικές δόσεις διαρκώς αυξάνονται, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν κλειστεί πάνω από 500 χιλ. νέα ραντεβού. Παράλληλα σημείωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως σε χώρες που έχουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, μειώνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων. «Έχουμε το όπλο του εμβολιασμού για να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την πανδημία του κορονοϊού», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων  για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown σημείωσε ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει και συμπλήρωσε ότι η νέα μετάλλαξη διερευνάται από τους επιστήμονες και σύντομα θα έχουμε περισσότερα δεδομένα. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι το ζήτημα δεν είναι να μπουν σε lockdown οι ανεμβολίαστοι, αλλά να προστατευθεί η ζωή τους  και γι’ αυτό το λόγο υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει περιοριστικά μέτρα.

Για την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση ότι άργησαν να παρθούν μέτρα, ο κ. Γαϊτάνης επισήμανε πως η κυβέρνηση άρχισε τα λαμβάνει μέτρα από το καλοκαίρι, όπου θεσμοθετήθηκε η υποχρεωτικότητα στις δομές υγείας και στα νοσοκομεία, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για «προαιρετική υποχρεωτικότητα».

Προηγούμενο άρθροΣτ. Καλαφάτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει σε καταστροφές και προσδοκά την αξιοποίησή τους»
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Αναβάλλεται για την Τετάρτη 1/12 η συνάντηση καταστηματαρχών εστίασης