Τα νέα ψέματα στη Θεσσαλονίκη κι η αντίδραση των επιχειρηματικών – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Γελάει ο κόσμος με τα καμώματα του πρωθυπουργού.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αδαής, αμόρφωτος και μικρός, ερωτεύθηκε ξαφνικά τους βιομηχάνους της Βορείου Ελλάδας, μετά το στραπάτσο που τους προκαλεί η επαίσχυντη παραχώρηση γλώσσας κι εθνικότητας στα Σκόπια και το θολό τοπίο που δημιουργείται αναφορικά με τα ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιούν μια ζωή τον όρο «Μακεδονία» ή τα παράγωγά της.

Ο Τσίπρας προχθές στη Θεσσαλονίκη, πήγε κι είπε σε ανθρώπους που γνωρίζουν την αγορά σαν την παλάμη του χεριού τους, ότι η συμφωνία που έκανε τους …εξασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα της Ελλάδας! Πρόσθεσε μάλιστα, ότι πριν τη δική του συμφωνία αυτά τα προϊόντα τα μονοπωλούσαν τα Σκόπια.

Τους είπε ψέματα κατάμουτρα αφού κι ένα μικρό παιδί γνωρίζει ότι τα ελληνικά –μακεδονικά προϊόντα κι οι επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος, είχαν το απόλυτο πλεονέκτημα λόγω της θέσης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οσάκις τα προϊόντα των Σκοπίων επιχειρούσαν να εμφανιστούν ως «μακεδονικά», μπλοκάρονταν με ενέργειες των ελληνικών επιμελητηρίων και άλλων διεθνών φορέων.

Αυτό το δικαίωμα απεμπολήθηκε από τους Τσίπρα – Καμμένο και Κοτζιά.

Το πλεονέκτημα που είχαν τα μακεδονικά προϊόντα κι επιχειρήσεις περνά στα χέρια των γειτόνων, όπου λόγω της κρατικής «Μακεδονικής» τους υπόστασης θα μπορούν αφενός να προσπορίζονται τον όρο κι αφετέρου ν’ αμφισβητούν όσα ελληνικά προϊόντα δεν αποδέχονται να ονομάζονται «Μακεδονικά», παραπέμποντάς τα σε… κάποια επιτροπή του ΟΗΕ!!!

Σ’ αυτά τα παραμύθια που πήγε κι είπε στους βιομηχάνους της Βορείου Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας, άκουσε τις δέουσες απαντήσεις, διαμαρτυρίες κι αντιμετώπισε την υφέρπουσα οργή. Βλέπετε, οι άνθρωποι γνωρίζουν καλύτερα από τον Τσίπρα, τον Κοτζιά, τον Καρανίκα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ απεμπόλησε το επιχειρηματικό πλεονέκτημα των ελληνικών επιχειρήσεων στη διεθνή αγορά, το οποίο τώρα χάνεται. Οι επιχειρηματίες, άλλωστε, γνωρίζουν αυτό που δεν μπορούν ν’ αντιληφθούν  τα …αστέρια της κυβέρνησης. Ότι τα ελληνικά –μακεδονικά προϊόντα είναι υπερπολλαπλάσια των Σκοπιανών κι ευρύτερα γνωστά στις διεθνείς αγορές. Γαλακτοκομικά,  κρασιά,  καλλωπιστικά,  φρούτα και λαχανικά,  βιομηχανικά,  χημικά, τα κάθε είδους τρόφιμα,  βότανα,  μέλια κι εκατοντάδες άλλα. Κι όλα αυτά μπαίνουν υπό την αιγίδα μιας… επιτροπής του ΟΗΕ.

Γνωρίζουν και κάτι ακόμη. Ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, αντί να πολεμήσει για να προασπίσει τα συμφέροντα των Ελλήνων, τα παρέδωσε και πανηγυρίζει κιόλας. Αν αυτό δεν αποτελεί παράδοση κυριαρχίας, τότε τι είναι;

Ο Τσίπρας έκανε προχθές στη Θεσσαλονίκη, στη συνάντηση με τους Βιομηχάνους της Βόρειας Ελλάδας, για μια ακόμη φορά, εκείνο που γνωρίζει καλά. Επιχείρησε να διχάσει. Κατηγορώντας στους βορειοελλαδίτες βιομηχάνους τους νοτιοελλαδίτες του ΣΕΒ. Προσπάθησε να σπείρει διχασμό ανάμεσα σε Βόρειους και Νότιους, προκειμένου να χαϊδέψει τα ώτα των πρώτων για να φρενάρει τον εκλογικό του κατήφορο στον Βορρά.

Κι εκεί, όμως, οι επιχειρηματίες τον έβαλαν στη θέση του. Λέγοντάς του ότι έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία προοπτικών για επενδύσεις «όχι μόνο σε επιχειρήσεις με έδρα τη Βόρειο Ελλάδα, αλλά σε επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο ανήκουν, και χωρίς βεβαίως να είναι απαραίτητα μέλη του Συνδέσμου μας»!

Πόσο πιο ανοιχτά να του πουν ότι τους λέει παραμύθια κι ότι ο διχαστικός του λόγος δεν τους αγγίζει;

Κι ένα τελευταίο: Τους έταξε και φοροελαφρύνσεις!

Αλλά, όλοι γνωρίζουν πια τι σημαίνουν οι υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα….

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 12 Ιουλίου 2018
Επόμενο άρθροΟ Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.