Αυτό το δροσερό και νόστιμο ανοιξιάτικο φρούτο, προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας, καθώς διαθέτει ποικιλία θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του.
Πλούσια σε γεύση συστατικά, τα κεράσια , από τα πρώτα φρούτα του καλοκαιριού, έχουν τόσες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό που αντιστρέφουν στην ουσία την παροιμία «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι».
Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και τη χαμηλή περιεκτικότητά τους σε θερμίδες, μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη και άλλοτε στη θεραπεία πολλών νοσημάτων και εκφυλιστικών παθήσεων.
12 ΓΛΥΚΕΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥΣ
▪ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ
Τα φλαβονοειδή και η προκυανιδίνη προστατεύουν τα νευρωτικά κύτταρα του εγκεφάλου περιορίζοντας το οξειδωτικό στρες και καταπολεμώντας την άνοια.
Φυτικές ίνες , βιταμίνη C, καροτενοειδή και ανθοκυανίνες κάνουν την ιδανική αντικαρκινική ομάδα. Η κυανιδίνη και η κουερσετίνη βοηθούν στον περιορισμό των ελεύθερων ριζών.
▪ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ
Τα κεράσια βοηθούν στη μείωση του πόνου των μυών και των αρθρώσεων, μετά την άσκηση, συμβάλλοντας στην ταχεία αποκατάσταση των μυών. Μια μελέτη απέδειξε επίσης ότι η τακτική κατανάλωση χυμού κερασιών, μειώνει την αϋπνία σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.
▪ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ
Το ποτάσιο έχει τέτοιες ιδιότητες και τα κεράσια περιέχουν περισσότερο ποτάσιο από ό,τι οι φράουλες ή τα μήλα. Κεράσια 270mg. Φράουλες 254mg. Μήλα 148mg.
▪ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗΣ ΔΡΑΣΗ
Μια μελέτη των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Michigan, αποκάλυψε ότι μια διατροφή που περιλαμβάνει κεράσια, μείωσε τους δείκτες φλεγμονής σε ζώα, έως και 50%. Μια άλλη μελέτη απέδειξε ότι η κατανάλωση χυμού από κεράσι, μείωσε σημαντικά τους δείκτες φλεγμονής σε υπέρβαρους και παχύσαρκους ενήλικες.
Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει επίσης τη σχέση μεταξύ αρθρίτιδας, ουρικής αρθρίτιδας και των κερασιών. Συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί ότι οι ασθενείς, οι οποίοι κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες κερασιών τακτικά, ανέφεραν μείωση του πόνου της αρθρίτιδας και της ουρικής αρθρίτιδας. Τα προβλήματα αυτά εμφανίζονται γενικά λόγω υπερβολικής παραγωγής ουρικού οξέος. Έτσι, όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες και τακτικά, τα κεράσια μπορεί να βοηθήσουν στον έλεγχο της υπερβολικής παραγωγή ουρικού οξέος στο αίμα.
▪ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Η ανθοκυανίνη μπορεί να αντιμετωπίσει τις φλεγμονές διατηρώντας την καρδιά γερή. Η κουρσετίνη καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες απομακρύνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
▪ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ
Η κατανάλωση κερασιών σύμφωνα με μια μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Wood Johnson Medical School μειώνει σημαντικά τα επίπεδα του ουρικού οξέως στο αίμα.
▪ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΑΒΗΤΗ
Η ανθοκυανίνη μειώνει την ιλσουλινοαντίσταση και αυξάνει την αντοχή στη γλυκόζη.
▪ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ
Η μελατονίνη που βρίσκεται στα κεράσια, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Δώστε λάμψη και φρεσκάδα στο πρόσωπό σας τρώγοντας κεράσια!
Τα φυτοχημικά προστατεύουν από τις λοιμώξεις και περιορίζουν τον πόνο της αρθρίτιδας και των τραυματισμών .
▪ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟ ΤΖΕΤ ΛΑΓΚ
Η μελατονίνη ρυθμίζει τον κιρκαδιανό ρυθμό , βοηθά στον ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο, ενώ περιορίζει και τα συμπτώματα του τζετ λαγκ.
▪ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΨΗ
Όταν τρώμε κεράσια, γίνεται μεγαλύτερη παραγωγή και έκκριση πεπτικών ουσιών, οι οποίες είναι ευεργετικές για τη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος.
▪ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ
Τα κεράσια περιέχουν θρεπτικές ουσίες που έχουν ιδιότητες καθαρισμού και οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι βοηθούν το συκώτι και τα νεφρά μας να απαλλαγούν από την τοξικότητα και τα βοηθά να λειτουργούν καλύτερα.
Και όπως πάντα η επιλογή δική σας…