Τα άσφαιρα πυρά του Αλέξη Τσίπρα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχει αμφιβολία πια ότι η κοινωνία είναι υποψιασμένη μα και δύσπιστη. Τα όσα πέρασε με τη χρεοκοπία του Κράτους την οποία ουσιαστικά πλήρωσε ο ιδιωτικός τομέας αλλά κι εν συνεχεία με την κυβέρνηση της Αριστεράς και της ψεκασμένης Λαϊκής Δεξιάς, δεν της επιτρέπουν να επαναπαύεται και να πείθεται από υποσχέσεις και παροχολογία. Η κοινωνία, σε μεγάλο βαθμό γνωρίζει πια και πιστεύει την πολιτική μόνο όταν βλέπει αποτελέσματα.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τι να πει, επί παραδείγματι, η κοινωνία για την υποδειγματική διαδικασία και πρόοδο των εμβολιασμών; Τι να πει για την «θεόπνευστη» πολιτική του Πιερρακάκη που απαλλάσσει τον πολίτη από τη χαρτούρα του δημοσίου και τις χαμένες εργατοώρες; Τι να πει για ο θαύμα της ΔΕΗ; Για τις προσπάθειες του Χατζηδάκη να λάβουν τις συντάξεις τους χιλιάδες άνθρωποι που είναι όμηροι ενός κράτους –τέρατος και των μηχανισμών του;

Γιατί τα συζητάμε όλα αυτά; Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ οσονούπω θ’ αφήσει τη Μενδώνη, την πανδημία κι ότι άλλο δεν του βγαίνει και θα επαναφέρει  τα –αλά πρόγραμμα Θεσσαλονίκης- ταξίματα.  Ετοιμάζονται να τάξουν λαγούς με πετραχήλια και την …διαγραφή του ιδιωτικού χρέους!! Θα μιλάνε για κοινωνικό κράτος, για προστασία της μικρομεσαίας επιχείρησης, για κρατική εξασφάλιση των ιδιωτικών θέσεων εργασίας και διάφορα παρόμοια…

Μας προετοίμασε προχθές ο Αλέξης Τσίπρας στο Πολιτικό  Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ. Πέταξε κι ένα παλιό παπανδρεϊκό σύνθημα, «αλλαγή» κι είπε στα στελέχη του ότι «η ραγδαία κυβερνητική φθορά του τελευταίου μήνα μπορεί να οδηγήσει σε εξελίξεις. Η κατάρρευση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τα φαινόμενα παρακμής που διαρκώς βλέπει το φως της δημοσιότητας έχουν δημιουργήσει πνιγηρό κλίμα στην κοινωνία».

Πού τα είδε όλα αυτά, δεν είπε. Δεν ρωτήθηκε από κανέναν. Μονόλογο έκανε.

Αν εννοεί ραγδαία φθορά του Μητσοτάκη ότι καταγράφει μια ήπια κι ελάχιστη φυσιολογική δημοσκοπική πτώση, μάλλον θα πρέπει να του πει κάποιος που τον αγαπά ότι αυτή είναι παντελώς αναντίστοιχη  με το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Κι ότι το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να προηγείται 12-14 ποσοστιαίες μονάδες.

Επιπλέον, ποια είναι τα φαινόμενα παρακμής που δημιουργούν πνιγηρό κλίμα; Μπορεί άραγε να τα κατονομάσει; Εκτός αν εννοεί πνιγηρό κλίμα την… υπόθεση του Φουρθιώτη, που όντως άργησε η κυβέρνηση να τη στείλει στον εισαγγελέα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κι η Αριστερά δεν θέλουν να κατανοήσουν ότι δεν μπορεί να πέσει μια κυβέρνηση που έκανε και κάνει πράγματα που συμβαδίζουν με την κοινή λογική. Τόσο στην οικονομία, όσο και στην διαχείριση της πανδημίας σε γενικές γραμμές.

Δεν μπορούν να κατανοήσουν και κάτι άλλο: Για ότι έλεγαν και προέβλεπαν, έπεσαν έξω. Από τα εμβόλια μέχρι το παγκόσμιο τσουνάμι της  πανδημίας που κλόνισε και την Ελλάδα, αλλά πολύ λιγότερο από άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Πρέπει να πούμε και κάτι ακόμη: Ο Αλέξης Τσίπρας νομίζει ότι όλοι έχουμε αλτσχάιμερ και δη σε προχωρημένο στάδιο. Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει τάση «να μετατρέψει την πανδημία σε κρίση δημοκρατίας»! Ποιος το λέει αυτό; Εκείνος που κατακεραύνωνε την κυβέρνηση Σαμαρά ότι κυβερνά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, όταν όντως ο Σαμαράς σε τρία χρόνια εξέδωσε τρία ΠΝΠ. Κι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, κυβέρνησε με 34 ΠΜΠ σε διάστημα ενός έτους! Ευτυχώς η κοινωνία θυμάται.

Κάτι τελευταίο: Ο Αλέξης Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται (μακάρι να έχουμε λάθος πληροφορίες) να υπονομεύσουν το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης και δη με έξαλλες απαιτήσεις, του τύπου «δώστε λεφτά στον λαό κι αν δεν μπορείτε φύγετε να έρθουμε να τα δώσουμε εμείς»… Υπενθύμιση: Το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης μαζί με το ισπανικό, έλαβαν επαίνους ως τα καλύτερα της ΕΕ!

Οπότε και τα νέα πυρά που θα πέσουν από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι άσφαιρα. Απλά θα ενεργοποιήσουν και πάλι τα γνωστά trolls και θα έχουμε να συζητάμε χωρίς ουσία…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021
Επόμενο άρθροΣήμερα η γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.