Συστάθηκε ο νέος φορέας διαχείρισης των υδατοκαλλιεργειών του Θερμαϊκού Κόλπου – Συμμετέχει και ο Δήμος Αλεξάνδρειας

Συστάθηκε ο νέος Φορέας Διαχείρισης των υδατοκαλλιεργειών του Θερμαϊκού Κόλπου με την επωνυμία «Δίκτυο Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Θερμαϊκού Κόλπου Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία» και διακριτικό τίτλο «Δίκτυο ΠΟΑΥ Θερμαϊκού ΑΜΚΕ».

       Το δίκτυο θα αποτελέσει τον Φορέα Διαχείρισης της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) του Θερμαϊκού Κόλπου. Σκοπός του είναι, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών στον Θερμαϊκό Κόλπο, η συμβολή στην ανάπτυξη νέων μεθόδων οστρακοκαλλιέργειας, ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση της παραγωγικής δραστηριότητας των υφισταμένων μεθόδων, η διαχείριση των αλιευμάτων και των προϊόντων της υδατοκαλλιέργειας, η ορθολογική διαχείριση και προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και η ενίσχυση του ρόλου και της θέσης των απασχολούμενων στον τομέα αυτόν.

     Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας είχε εγκρίνει το καλοκαίρι τη σύσταση του δικτύου, η οποία έγινε πριν από λίγες μέρες, όπως γνωστοποιεί ο Δήμος Δέλτα. Στον Φορέα συμμετέχουν συνεισφέροντας στο εταιρικό κεφάλαιο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό 5%, ο Δήμος Δέλτα με ποσοστό 50,25%, ο Δήμος Θερμαϊκού με 20% και ο Δήμος Αλεξάνδρειας με 24,75%.

      Πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του νέου φορέα είναι ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο μετέχουν ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας, Θεοφάνης Παπάς, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Ιωάννης Μαυρομάτης και ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Στέφανος Δριστάς. Από 1η Δεκεμβρίου το διοικητικό συμβούλιο θα είναι εννεαμελές και, εκτός από τους παραπάνω, θα συμμετέχουν σε αυτό δύο εκπρόσωποι των αλιευτικών συλλόγων, δύο γεωτεχνικοί και ένας μηχανικός.

      Σε δήλωσή του ο κ. Φωτόπουλος επισημαίνει ότι μετά από 17 χρόνια εκκρεμοτήτων και αδράνειας, μέσα σε ελάχιστο χρόνο έγιναν πολύ μεγάλα βήματα για τη θεσμοθέτηση της ΠΟΑΥ, η οποία πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία. «Η σύσταση του νέου φορέα σημαίνει την άμεση υποβολή στο ΥΠΕΚΑ των επικαιροποιημένων μελετών και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) με σκοπό να θεσμοθετηθεί η ΠΟΑΥ με την έκδοση προεδρικού διατάγματος εντός του 2018. Η εξέλιξη αυτή θα έχει θετικές συνέπειες για την περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας» προσθέτει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΙδανικό για οικογένειες το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου
Επόμενο άρθροΤουλάχιστον 4 στους 10 καπνιστές υψηλού κινδύνου, κόβουν το τσιγάρο μ΄ ένα καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα