Σε λίγο καιρό θα είναι νόμος του κράτους το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ και στην Παιδεία. Που προκαλεί αντιδράσεις. Ειδικά στο επίπεδο των αλλαγών στα συμβούλια διοίκησης.
Ξέρετε ποιοι αντιδρούν; Μερίδα εκπαιδευτικών, ακόμη και του κυβερνώντος κόμματος. Δηλαδή μια από την πιο βολεμένη συντεχνία της ελληνικής κοινωνίας. Την ώρα που η κοινωνία, με συντριπτικά ποσοστά αποδοχής επικροτεί τις αλλαγές και τη μεταρρύθμιση.
Μπορεί ο γράφων να είχε ταχθεί υπέρ της πλήρους επαναφοράς του νόμου Διαμαντοπούλου αλλά δεν παραγνωρίζεται ότι ο νέος νόμος, σε γενικές γραμμές είναι στη σωστή κατεύθυνση. Εξ ου προφανώς και στα στοιχεία από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις της κυβέρνησης που είδαν το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύεται ότι ακόμη κι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠαΣοΚ αντιμετωπίζουν θετικά τις μεταρρυθμίσεις αυτές στην Παιδεία. Γεγονός θετικότατο!
Προσέξτε: Αναφορικά με τη θέσπιση κέντρου ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης σε κάθε ΑΕΙ (για ουσιαστική στήριξη φοιτητών και πανεπιστημιακών), οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν σε ποσοστό 86% κι οι ψηφοφόροι του ΠαΣοΚ σε ποσοστό 82%.
Προσέξτε: Αναφορικά με την ενίσχυση κι εντατικοποίηση της πρακτικής εξάσκησης φοιτητών κατά την περίοδο των σπουδών τους, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν σε ποσοστό 80% και του ΠαΣοΚ σε ποσοστό 75%.
Προσέξτε: Αναφορικά με το νέο σύστημα επιλογής καθηγητών, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν σε ποσοστό 75% και του ΠαΣοΚ σε ποσοστό 80%.
Προσέξτε: Μέσω του νέου νόμου Κεραμέως που θα ψηφιστεί εντός του Ιουλίου, προβλέπεται η δυνατότητα απόκτησης διπλού πτυχίου σε δυο σχετικές επιστήμες, π.χ. Μαθηματικά και Οικονομικά ή Νομικά και Φιλολογικά. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το επικροτούν σε ποσοστό 75% και του ΠαΣοΚ σε ποσοστό 66%. Το ίδιο συμβαίνει και το ελληνικό «Erasmus» και την κινητικότητα φοιτητών μεταξύ ελληνικών πανεπιστημίων και σχολές που τους ενδιαφέρουν.
Προσέξτε: Ακόμη και στο ζήτημα του ενιαίου ψηφοδελτίου στις φοιτητικές εκλογές, η συναίνεση ταων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνει οριακά το 50% ενώ του ΠαΣοΚ αγγίζει το 80%.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε εντελώς διαφορετική ρότα από την ηγεσία του κόμματός τους. Κάτι που στην Κουμουνδούρου οφείλουν να αναλύσουν εις βάθος. Πολύ περισσότερο όταν ισχυρίζονται ότι τώρα θα γίνουν σοβαρό κόμμα…
Σημαίνουν και κάτι ακόμη: ότι Μητσοτάκης και Κεραμέως βλέπουν να συμφωνεί μαζί τους μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης.
Ας προχωρήσουν χωρίς εκπτώσεις για τις συντεχνίες και τις λοιπές οπισθοδρομικές κομπανίες.